perjantai 27. huhtikuuta 2012

Englantilainen kanapiirakka - eli chicken pie


Piirakat ja one-pot ruoat ovat oiva tapa saada maukasta ruokaa helposti siitä mitä nyt milloinkin jääkaapissa on. Tänään oli vuorossa englantilainen kanapiirakka.

450 g kanasuikaleita
1 sipuli pieneksi pilkottuna
2 kevätsipulin vartta silputtuna
1 porkkana pieniksi paloiksi silputtuna
1/2 pussi pakasteherneitä
1 purkki herkkusieniä viipaleina
2 rkl crème fraiche
2 tl dijon sinappia
1 punainen chili silputtuna
2-3 dl kanalientä
kuivattua timjamia
pippuria, suolaa, paprikaa
1 valmis piirakkapohja

Paista kanasuikaleet ja sipuli öljyvoiseoksessa. Lisää chili, porkkana ja sienet, sekä kanaliemi. Kiehuttele hetki ja lisää sitten sinappi ja crème fraiche. Mausta paprikalla, suolalla, pippurilla ja ripauksella timjamilla. Jatka kiehutusta kunnes porkkanat ovat kypsät ja liemi haihtunut sopivasti. Minusta lientä saa jäädä, mutta ei kuitenkan liikaa, muutoin se kiehuu väkisinkin taikinakuoren yli uunissa. Lisää lopuksi kastikkeeseen silputtu kevätsipuli ja herneet. Kaada kastike uunivuokaan.

Kauli taikanpohjasta vuoalle kansi. Kansi saa olla ihan kunnolla suurempi kuin astia, jotta sen saa rypytettyä kastikkeen päälle tiiviiksi.

Laita uuniin noin 200 asteiseen uuniin ja paista 20-30 minuuttia kunnes taikankuori on kauniin ruskea.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti