maanantai 12. syyskuuta 2011

Valkosuklaa mustikkapalat

Me emme juuri koskaan syö makeaa, joten leivonta ei useinkaan kuulu ruokaharrastuksimme. Joskus tulee kuitenkin hirvittävä halu leipoa! Se on niin kivaa!! Eipä hätää, usein tuotokset saadaan upotettua sukulaisten pöytiin, jossa niitä arvostetaan enemmän...

Mustikat ovat ihania. Niinpä silmiin osui toisen ruokablogin www.sekasoppa.vuodatus.net sivuilta hyvän näköinen valkosuklaa mustikkapala resepti.

Sukulaiset söivät nämäkin leivonnaiset

4 munaa
2 dl sokeria
1 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 dl kermaa
100g maitorahkaa
1,25 dl juoksevaa tai sulatettua margariinia
2 dl mustikoita
1/2 rkl perunajauhoja ja 1/2 rkl sokeria
200g valkosuklaata (meillä meni kyllä vähän reilummin)

Vaahdota muna ja sokeri. Yhdistä jauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Vatkaa kerma ja maitorahka tasaiseksi. Lisää jauhot, rasva, kerma-maitorahka munavaahtoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Kääntele perunajauhot ja sokeri mustikoiden sekaan. Lisää mustikat taikinaan kevyesti lusikalla käännellen. Älä vatkaa. Kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 175 asteisessa uunissa alimalla tasolla noin 20 minuuttia. Kokeile puutikulla kypsyyttä.

Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Kun suklaa on kokonaan sulanut, levitä se jäähtyneen piirakan päälle. Anna jähmettyä viileässä. Leikkaa piirakka annospaloiksi ennen kuin suklaa on kokonaan kovettunut, jottei se halkeaisi leikatessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti