keskiviikko 28. joulukuuta 2011

Crème brûléeTässä erittäin helppo ja hyvä jälkkäriresepti. Tämä on helppo tehdä isommallekin porukalle, sillä sen voi tehdä hyvissä ajoin etukäteen, jopa edellisenä päivänä.

6-7 annosta

4 dl kuohukermaa
3 dl maitoa
1 vaniljatanko
6 keltuaista
40 g sokeria


Laita kerma, maito ja vaniljatangon siemenet kattilaan ja kuumenna välillä sekoittaen. Ota kattila liedeltä pois juuri ennen kuin seos kiehuu yli. Kaada seos siivilän läpi kuumankestävään nokalliseen kannuun ja anna jäähtyä hetkisen.

Sekoita kulhossa keltuaiset ja sokeri sähkövatkaimella. Kaada kerma-maitoseos hyvin hitaasti keltuaisten päälle koko ajan sekoittaen, mutta yritä vältää liikaa vaahtoa. Jos vaahtoa tulee paljon, siivilöi seos vielä kerran.

Kaada seos pieniin uuninkestäviin vuokiin (myös esim. kahvikuppi käy hyvin) ja laita ne sitten isompaan vuokaan vesihaudutusta varten. Kaada isoon vuokaan kuumaa vettä siten että se tulee vuokia noin puoleen väliin.

Laita uuniin 150 asteeseen ja paista noin 50-60 minuuttia tai kunnes vanukas on hyytynyt. Jäähdytä vanukkaat vuoissa huoneenlämmössä ja sitten jääkaapissa ainakin muutaman tunnin tai yön yli.

Sirottele pinnalle ruokokidesokeriä ja paahda pinta kaasupolttimella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti