sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Alsacelainen pekonipiiras



Tämä ohje löytyi Apu-lehdestä jonka mukaan se on Jouni Törmäsen Chez Jouni ruokakirjasta. Kuten resepti lupasi, se oli oiva välipalaruoka.

Pohja:
5 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
3 rkl oliiviöljyä
2 dl vettä

Täyte:
3 isoa sipulia
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
4 rkl valkoviiniä
2 rkl vehnäjauhoja
ripaus muskottia
nippu timjamia
1 pkt Amerikan pekonia
3 dl ranskankermaa

Valmista ensin täyte. Viipaloi sipuli ohuiksi suikaleiksi ja nosta ne kulhoon. Lisää mausteet ja viini ja marinoi niitä tunnin ajan.

Yhdistä kuivat aineet ja sekoita. Lisää öljy ja vesi. Vaivaa taikina tasaiseksi. Kauli piirakkataikinasta leivinpaperin päällä uunipellin kokoinen levy.

Valuta sipulit. Lisää niihin jauhot ja sekoita. Lisää loput masuteet.

Pilko pekoni. Lisää pekonipalojen joukkoon sipulisuikaleet ja ranskankerma. Levitä seos pohjataikinalle.

Paista piirakka 250 asteessa noin 10-15 minuuttia.

Tarjoile vaikka raikkaiden kirsikkatomaattien kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti