lauantai 2. kesäkuuta 2012

Cashew-kanaa



Tässäpä nopea perjantai-illan ruoka jos ei viikon päätteeksi jaksa lähteä säätämään sen enempää. Tämän tyyppiset ruoat ovat muutenkin helppoja, koska jääkaapista yleensä löytyy tarvittavat aineet. Kanan sijaan voi käyttää melkein mitä tahansa lihaa, olenpa joskus muistaakseni heittänyt kastikkeeseen jopa nakkimakkaroita (ei kuitenkaan kannata) ja vihanneksista voi käyttää mitä vain. Kiinassa muuten kastikkeesta löytyy usein kurkku- tai tomaattipaloja - toimii hyvin.

Cashew-kanaa

2-3 kananrintaa kuutioituna
1 vihreä paprika kuutioituna
1 sipuli kuutioituna
1 punainen chili
kourallinen paahdettuja cashew-pähkinöitä
maizenaa
soijaa
chili-kastiketta
seesamiöljyä
suolaa, pippuria
kanalientä

Paista kuutioituneet vihannekset melkein kypsiksi paistinpannulla ja siirrä sitten kastikekasariin. Paista sitten kananpalat pannulla myös melkein kypsiksi ja siirrä mukaan kastikekasariin. Mausta seos chili-kastikkeella, soijalla, seesamiöljyllä, suolalla ja pippurilla. Lisää veteen sekoitettu maizena ja kanaliemi. Anna kiehua ja saostua hetki, tarkista maku. Ripottele päälle paahdetut cashew-pähkinät ja tuore chili.

Tarjoa keitetyn riisin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti