tiistai 14. elokuuta 2012

Karitsanpotka




Jannen työpaikan lähellä on joku vähän paremman sortin K-kauppa, josta hän osti kartisanpotkaa, jotka valmistimme viime viikonloppuna. Lammasruokia, saati sitten potkaa tulee syötyä aivan liian harvoin. Tämä oli muuten taivaallisen hyvää. Oikein hyvä vierasvara syksyn iltoihin. Pataruoat on muutenkin aivan ihania. Ne on helppo valmistaa ja herkullisia.

Resepti löydettiin Helsingin Sanomien sivuilta.

3 karitsanpotkaa
2 dl kuivaa siideriä
öljyä paistamiseen

Marinadi
2 rkl tuoretta timjamia
2 rkl tuoretta minttua
1 limetin kuori ja mehu
4 valkosipulin kynttä
1/2 dl vahvaa kahvia
1 dl kuivaa valkoviiniä
2 rkl fariinisokeria
2 rkl sormisuolaa

Gremolata
1 ruukku persiljaa
1/2 sitruunan kuori
1 valkosipulin kynsi

Siisti karitsanpotkat. Leikkaa liika rasva pois ja siisti luu.

Silppua yrtit, raasta limetin kuori ja purista siitä mehu. Murskaa valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki marinadin ainekset kerskenään. Pyörittele potkat marinadissa ja anna marinoitua yön yli (tai ainakin 3 tuntia).

Ota potkat marinadista ja ruskista ne pannulla öljyssä. Laita potkat uunipataan, kaada marinadi ja siideri päälle. Paista uunnissa 120 asteessa noin neljä tuntia. Käännä lihoja pari kertaa paiston aikana. Potkat ovat valmiit kun liha irtoaa kuin itsestään luusta. Lihoista jää pannuun ihana soosi. Sen voi tarpeen mukaan siivilöidä, keittää kasaan tai suurustaa.

Tee gremolata. Silppua persilja ja raasta sitruunan kuoresta puolet. Silppua valkosipuli. Sekoita ainekset ja levitä gremolata valmiiden potkien päälle.

Teimme lisukkeeksi uusia perunoita uunissa.

Uudet perunat uunissa
Keitä perunat meilekin kypsiksi. Kieritä ne sitten oliiviöljyssä ja rosmariinissa ja aseta uunivuokaan. Ripottele päälle sormisuolaa. Kypsennä uunissa kypsiksi, kunnes pinta hieman ruskistuu ja rypistyy.

 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti