sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Siikaceviche



Tänä viikonloppuna tuli tehtyä paljon erilaisia pieniä naposteltavia ruokia. Yksi näistä oli ceviche, kun kerran Cittarissa oli niin hyvän nälöistä tuoretta siikaa. Ihana raikas välipala.Pitää muistaa tehdä tätä kesällä.

300 g siikafileetä
1-2 limeä
1 avocado
1/2 tl suolaa
1 rkl fariinisokeria
1/3 punasipulia
1–2 valkosipulinkynttä
1 punainen chili
kourallinen tuoretta korianteria

Leikkaa kalafile kuutioiksi ja asettele astian pohjalle. Ripottele pinnalle suolaa ja sokeria. Purista limeteistä mehut ja kaada kalapalojen päälle.Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipulinkynnet. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna.Hienonna korianteri. Lisää aineet kalapalojen joukkoon. Sekoita.

Me käytimme kaksi limeä, joka oli ehkä vähän liikaa. Myös chiliä oli aika runsaasti näin pieneen annokseen, ehkä puolikkaalla pärjäisi...

Anna cevichen kypsyä noin 15–20 minuuttia.Tarjoile esim. nachoksien tai ruisleivän kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti