perjantai 29. maaliskuuta 2013

Punajuurikeitto



Tämä on Henri Alénin noin viikon takaisen Hesarin resepti. Punajuuret on ihania! Emmekä ole koskaan tehneet punauuresta keittoa - niin, no, paitsi borssikeittoa. Hmm... pitääpä tehdä myös borssikeittoakin tässä lähitulevaisuudessa, se on maukasta.

Maukas oli Henrinkin keitto. Pidättäydyimme pitkälti reseptissä (kerrankin!), vaihdoimme vain viiriäisen munat ihan tavallisiin ja smetanan crème fraichiin. Ja meidän maustekurkku taisi olla suolakurkku...

Punajuurikeitto

n. 500 g kuorittua punajuurta
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 palsternakka
1 rkl sokeria
1 rkl voita
1/2 dl punaviinietikkaa
2 dl valkoviiniä
8 dl kasvislientä
maustepussissa 5 neilikkaa, 1 laakerinlehti ja 5 maustepippuria
1 pieni suolakurkku
suolaa ja mustapippuria
crème fraichea
1 kananmuna per syöjä

Kuori ja hienonna sipuli, ekä valkosipuli. Kuori ja kuutio palsternakka ja punajuuret.

Kuullota kasvikset voissa. Lisää mukaan sokeri ja etikka. Lisää viini ja kiehauta. Kaada joukkoon kasvisliemi ja pudota maustepussi mukaan. Hauduta noin 30 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat pehmenneet.

Poista maustepussi. Lisää kattilaan kuutioitu suolakurkku ja soseuta keitto. Mausta suolalla ja pippurilla.

Tajoile kananmunan ja crème fraichen kanssa.

Hyvää on! Mutta, ei kuitenkaan vedä vertoja meidän uudelle suosikille - kukkakaalikeitolle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti