perjantai 26. huhtikuuta 2013

Tonkatsu-tyyppinen possunleike


Possufetissi jatkuu... Japani-lomamme kunniaksi, teimme tonkatsu-tyyppiset schnitzelit. Itse ruoka ei oikeastaan ollut tonkatsua nähnytkään, paitsi siten että tarjosimme niiden kanssa japanilaista tonkatsu-kastiketta ja kaalisalaattia.

Leivitetyt porsaanleikkeet - à la tonkatsu-style 

4 kpl possun ulkofileestä leikattuja pihvejä
suolaa, pippuria ja paprikajauhetta
1-2 munaa, sekä jauhoja ja korppujauhoja leivittämiseen


Nuiji pihvit ohuiksi pihveiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Kääntele pihvit ensin jauhossa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa. Korppujauhoihin kannattaa lisätä mausteita oman maun mukaan, esim. paprika- tai chilijauhetta.

Paista pihvit noin 170-180-asteisessa öljyssä paistinpannulla tai wokissa kunnes ne ovat rapeita ja kullanruskeita. Aseta valmiit pihvit talouspaperin päälle jotta liika rasva valuu pois.


Japanilaistyylinen kaalisalaatti

1/2 varhaiskaali

Kastike:
1/2 dl auringonkukkaöljyä
2 rkl sitruunanmehua
2 rkl miriniä
1 rkl seesamiöljyä
ripaus soijaa
nokare wasabia
paahdettuja sinapin- ja seesaminsiemeniä huhmaressa muusattuna

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja tarkista maku.

Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Mausta suolalla ja salaattikastikeella ja sekoita. Japanilaiset laittavat kaalin päälle myös majoneesia. Kokeile!

Possun kanssa tarjoiluun tonkatsu kastiketta.



P.S. Japanilainen Kewpie-majoneesi on todella hyvää. Sitä saa ainakin Tokyokanista, kenties myös muista Aasialaisista ruokakaupoista. Kewpie ei kyllä ole sitten mikään dieettimajoneesi, mutta ei kai majoneesin mikään 'lite' kuulukkaan olla. Kewpie on aika mietoa, rikasta ja kenties länsimaista majoneesia makeampaa. Sitä tarjoillaan usein lisukkeiden kanssa Japanissa.

1 kommentti:

  1. Oi että, ihania uusia vinkkejä! Kiitos. :-) Mulle japanilainen ruoka on tosiaan aivan uppo-outoa, joten kiva saada vähän neuvoja..

    VastaaPoista