maanantai 29. heinäkuuta 2013

Kesäkurpitsasalaatti


Jatkan kesäkurpitsan fanitusta. Samalla kyllästyttää sama vanha vihreä salaatti, joten tällä kertaa tuunasin sen paahdetulla kesäkurpitsalla.

Varoitus, valkosipuli sopii mainioisti paahdetun kesäkurpitsan kanssa, mutta muuten toimii huonommin salaatissa...

Kesäkurpitsasalaatti
1 keskikokoinen kesäkurpitsa
salaattia
leipäjuustoa tai fetaa
kirsikkatomaatteja
kurkkua
oliiveja halkaistuna
1 valksoipulin kynsi
oliiviöljyä

Lorauta kulhoon oliiviöljyä ja mausta se suolalla, pippurilla ja murskatulla valkosipulilla. Valkosipulin voi jättää pois, se ei välttämättä sovi salaattiin.

Siivuta kesäkurpitsa ohuiksi siivuiksi esimerkiksi juustohöylällä. Laita siivut oliiviöljykulhoon ja sekoita hyvin, niin että öljy ja mausteet tarttuvat kesäkurpitsasiivuihin. Laita siivut leivinpaperille uunipellille ja paahda 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Kokoa salaatti haluamillasi aineksilla, mm. kirsikkatomaateille, kurkulla, jne. Aseta jäähtyneet kesäkurpitsasiivut salaatin päälle. Mausta salaatti salaattikastikkeella.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti