tiistai 6. elokuuta 2013

Soba- ja misokeitto pariloidulla kanalla

 

Kesän herkuttelujen jälkeen tekee hyvää syödä kevyemmin ja olenkin satsannut keittoihin ja salaatteihin. Niistäkin saa oikein maukkaita kun vain käyttää vähän mielikuvitusta (= lukee keittokirjoja). Me olemme edelleen vähän Japani-fiiliksissä huhtikuun reissun jälkeen, joten tällä kertaa tehtiin keittoa soba-nuudeleista joita olin käynyt ostamassa Helsingin Tokyokanissa. Soba on tehty tattarijauhoista ja sitä syödään usein kylmänä Japanissa, mutta myös perinteisessä keittomuodossa kuten tässä.

Tämä resepti on varastettu Wagamama, nuudelien maailma keittokirjasta ja se oli hyvä ja nopea. Lientä oli kyllä vähän naftisti ja nuudeleita aika paljon kahdelle, joten sitä kannattaa tuunata itselleen sopivaksi.

Sobakeitto 2:lle
200 g soba-nuudeleita
2 kananrintaa
1 kananmuna
pari kourallista tuoretta pinaattia
1 valkosipulin kynsi
1 cm pala tuoretta inkivääriä
1 litra kanalientä
2 rkl miso-tahnaa
2 tl hoisin-kastiketta
2 tl miriniä
1 tl kalakastiketta
tuoretta korianteria koristeeksi

Sekoita hoisinista, mirinistä ja kalakastikkeesta marinadi kanalle. Kääntele kananrinnat huolellisesti marinadissa ja jätä ainakin tunniksi marinoitumaan. Itse laitoin kanat marinadiin aamulla ennen töihin lähtöä ja se toimi hyvin.

Pariloi kananrinnat 4-5 minuuttia molemmin puolin, tai kunnes kypsiä. Keitä samalla yksi kananmuna kovaksi. Jätä sivuun.

Kuumenna kanaliemi ja lisää siihen silputtu valkosipuli ja viipaloitu inkivääri. Inkiväärin on hyvä olla isohkoissa viipaleissa, niin ne on helppo jättää syrjään syönnin yhteydessä. Lisää liemeen sitten misotahna. Keitä soba nuudeleita liemessä 3-6 minuuttia (katso paketista kypsennysaika). Muutama minuutti ennen kuin sobat ovat kypsiä, lisää leikattu ja pesty pinaatti.

Jaa liemi, pinaatti ja nuudelit kahteen kulhoon. Asettele puoliksi halkaistu kananmuna ja yksi viipaloitu kananrinta kumpaankin kulhoon keiton päälle. Koristele esim. tuoreella korianterilla.


2 kommenttia:

  1. Tokyokan on kyllä kiva kauppa, lähes jokaisen Helsingin reissun käyntikohde.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Olin siellä nuorena tyttönä kesäapulaisena kun opiskelin japaninkieltä ja se on jäänyt vakiokaupakseni!

      Poista