perjantai 18. lokakuuta 2013

Broilerin sydänkastike à la Saara ja Janne


Saara-siskolla on joku fetissi broilerin sydämiin. Liittynee siihen, että kun hän asui Brasiliassa vuosituhannen vaihteessa, tämä oli siellä aika yleinen ruoka. Brasiliassa broilerin sydäntä sai perinteisissä churrascaria ravintoloissa, sekä baareissa snack-ruokana. Muistan itsekin näitä syöneeni kun kävin Brasiliassa Saaran luona. Suosikkini oli jossain terrasilla nautittu sydänkastike tuoreen leivän kanssa. Se on jäänyt mieleen.

Kotona emme ole saaneet kovin sävähdyttäviä tuloksia. Lähinnä olemme kokeilleet grillattuja sydämiä, mutta jotenkin ne ovat aina jääneet vähän sitkeiksi. Minä olin jo jättämässä homman kesken, mutta Saara ei anna periksi. Tällä kertaa päätimme testata Saaran painekattilaa. Onneksi testattiin! Oli todella herkullinen välipala.

Mausteena käytimme mm. Indina Marketista ostamaamme tomaattipikkelssiä, josta pelkästään tulee aika runsaasti makua ja väriä.  Tämä tomaattipikkelssi on meille uusi tuttavuus, mutta käytämme sitä nyt hyvin ahkerasti.

Käytimme tässä siis painekattilaa, mutta onnistunee varmasti ihan hyvin normi kattilassakin.

Broilerinin sydänkastike
500 g broilerin sydämiä
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
tomaattipikkelssiä
1 punainen chili
1 lihaliemikuutio
suurusta maizenalla
öljyä paistamiseen
persiljaa
tuoretta vaaleaa leipää


Paista sipulit painekattilassa. Lisää sitten sydämet ja paista vielä hetki. Lisää painekattilaan vettä, tomaattipikkelssi, chili, valkosipuli, lihaliemikuutio ja muita mahdollisia mausteita. Laita kansi kiinni ja keitä noin 45 min.

Suurusta kastike lopuksi maizenalla ja koristele persiljalla. Tarjoile tuoreen leivän kanssa.

Indian Marketin tomaattipikkelssi.

10 kommenttia:

  1. Wow, supermielenkiintoista! En ole eläissäni maistanut broilerinsydämiä (liekö edes minkään elukan), mistä näitä sai? Entä mihin vertaisit makua?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla! On herkkua. Grillattunakin on ihan hyvää, mutta hieman sitkeitä. Ostan sydämet Liha-Hakasta Hakaniemen Hallista. Maku on kuin tummaa kanan lihaa, hivenen raudan makua.

      Poista
    2. Kanan maksaa kyllä saa lähikaupastakin, mutta sydämiä! Pakko päästä kokeilemaan. Täytyy painostaa paikallisen kauppahallin lihakauppaa!

      Poista
    3. Juu, painosta ihmeessä! Koko kana syöntiin vaan. Paitsi ne jalat... niitä en ole tohtinut syödä, edes Kiinassa... :)

      Poista
  2. Yyh, muhun eivät sisäelimet oikein uppoa. Anoppi laittaa kanan sisäelimiä joskus "makupaloiksi" kanaruokiin, ja kerran pahaa-aavistamattomalta ruokailijalta meni ruokahalut totaalisesti, kun huomasin, että mulla on sydän siinä lautasella.

    Eipä ole koskaan tullut mieleen, että pikkelssiä voisi käyttää ruoanlaitossakin. Mielenkiintoista - täytyykin kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, sisäelimet eivät ole kaikille. Ymmärrän.

      Tuo tomaattipikkelssi on sellaista tahnaa lähinnä. Yleinen Intiassa? Miten sitä käytetään? Minä kun en tiedä, niin olen tunkenut sitä joka paikkaan!

      Poista
  3. Hmm, kuullostaa mielenkiintoiselta... Olen aina karttanut sisäelimiä (aikalailla edes maistamatta), mutta ehkä aika alkaisi olla kypsä niiden kokeiluun... Lisäksi asustan nyt Hollannissa, ja olen useasti bongannut broilerin sydämiä ihan lähimarketissa. Painekattilaa en kuitenkaan omista, voisiko vain pitkään hauduttelu riittää?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla sisäelimiä. Minäkin ennen vierastin, mutta ainakin sydän/maksa-akselilla olen nyt aivan innoissani. Painekattilaa ei tarvita, normi kattilakin toimii hyvin, kestää vain pidempään.

      Hollanti on kiva ja kansainvälinen maa. Siellä kannattaa tutustua Indonesialaiseen ruokaan. Nam!

      Poista
    2. Kiitos vinkistä! Indonesialaishenkisiä kana-satéannoksia löytyykin lähes joka kuppilasta, mutta taidan etsiä oikean indonesialaisen ravintolan annoksen testaamiseen. :)

      Mitä veikkaat, kauanko kattilassa kannattaisi ainakin haudutella? Ainakin tunti? Toinen vaihtoehto mitä mietin on pikkupata uunissa miedolla lämmöllä...

      Poista
    3. Ai että, mitä tähän sanoisi? Kunnes mureaa? Veikkaan, että ainakin se tunti, ellei puolitoista. Kerro miten käy jos kokeilet!

      Poista