sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Chili-valkosipuliscampit


Helppoa, nopeaa ja herkullista! Nämä scampit valmistuvat muutamassa minuutissa ja ovat aivan ihana välipala.

Tilaamme aika ajoin kala-autosta scampeja tai kampasimpukoita, sillä ne ovat pääsääntöisesti normicittarin tarjoomaa parempia. Eilen oli siivouspäivä ja halusin tehdä meille maittavan pienen välipalan päivällä, ennen varsinaista iltapalaa. Pakastimen tyhjennysprojektin hengessä ajattelin tähänkin käyttää pakastimen antimia. Scampeja!

Chili-valkosipuliscampit 2:lle

n. 10-12 kpl scampeja
1 punainen chili + chilirouhetta
3 kpl valkospipulin kynttä
1/2 sitruunan mehu
oliiviöljyä
suolatonta voita
suolaa, pippuria
persiljaa
tuoretta vaaleaa leipää

Sulata katkaravut ja kuivaa ne talouspaperilla. Kuumenna paistinpannulla iso nokare suolatonta voita ja oliiviöljyä. Lisää pannulle murskattu valkosipuli ja hienonnettu chili. Paista vajaa minuutti ja lisää sitten katkaravut. Paista noin 3-5 minuttia kunnes katkaravut ovat kypsiä. Mausta suolalla, pippurilla ja chilirouheella. Lisää sitruunan mehu ja persilja. Tarjoile kuumana tuoreen vaalean leivän kanssa.


2 kommenttia:

  1. You had me at scampi... Ei vaan ole mitään parempaa, kuin isot katkikset (tai kammat sen puoleen) chilissä ja valkosipulissa! Just sitä, mitä tähän harmauteen tarvitsee. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä! Tästä tulee väkisinkin hyvä mieli! :)

      Poista