lauantai 25. tammikuuta 2014

Nasi Lemak


Nasi lemak on malesialainen päsääntöisesti aamulla syötävä kookosriisiruoka. Tästä on lukuisia variaatioita ja sitä syödään myös esimerkiksi curryn tai rendangin lisukkeena. Yksinkertaisimmillaan nasi lemak syödään banaaninlehdeltä, lisukkeena kurkkuviipaleita, maapähkinöitä, kuivattuja anjoviskaloja ja sambal oelek -chilitahnaa.

Katselin tässä jokin päivä Rick Steinin matkaohjelmaa Malesiasta ja tuli kauhea himo sikäläiseen ruokaan. Menulla oli jo jokin itämainen lihapata, lähinnä kai rendangia tässä haettiin, joten ajattelin että nasi lemak olisi oiva lisuke.

Nasi lemak oli hyvää. Rendang ei niinkään. Ehkä sitä ei kuulu tehdä hirvelihasta...

Nasi lemak
2 kuppia esim. basmatiriisiä
1/2 tölkkiä kookosmaitoa
noin 1 cm tuoretta inkivääriä
kuumaa vettä
suolaa

Lisukkeeksi:
Kurkkuviipaleita
Paahdettuja maapähkinöitä
Sambal oelek -chilikastiketta

Huuhtele riisi ja liota sitä noin puoli tuntia. Kaada sitten vesi pois ja laita riisi kattilaan. Lisää mukaan kuorittu ja vähän "hakattu" inkivääri. Lisää kookosmaito, kuuma vesi ja suola. Keitä kypsäksi.

Tarjoile maapähkinöiden, kurkkuviipaleiden ja sambal oelekin kanssa.

4 kommenttia:

  1. Riisiaamiaiset ovat kyllä leipä-mysli-jogurtti-ihmiselle hieman hämmentäviä. Itämaista olen matkaillut vain Japanissa, jossa paikalliset syövät aamulla riisin lisäksi kaikkea mahdollista pikkelöitynä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanos muuta! Vietnamilaiset syövät taas pho-keittoa, joka sekin on meikäläisittäin aika outoa aamupalaksi.

      Poista
  2. Mielenkiintoinen aamiaisruoka! Tulisi vähän vaihtelua ainaisille Weetabixeille. ;-) Mutta en minäkään välttämättä osaisi syödä riisiä aamiaiseksi - ainakaan täällä Suomessa. Matkoilla kyllä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama täällä. Matkoilla sitä syö aamupalaksi vaikka dhalia, mutta ei kyllä täällä kotimaassa. :)

      Poista