sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Tulinen BBQ-kastike


Vanhin sisareni ei saa käyttää paljon suolaa ruoanlaitossa, mutta onneksi hän pitää mausteisesta ruoasta, jolloin ruokaan saa muilla rohdoilla hyvää makua. Tein tämän tulisen, mutta vähäsuolaisen bbq-kastikkeen hänelle. En lisännyt soosiin yhtään suolaa, mutta toki sitä tuli hieman Dijonin ja Worcesterkastikkeen mukana. Lopputulos on kuitenkin hyvin vähäsuolainen, mutta maukas.

Käytin tähän jotain Aasialaisesta kaupasta ostamaani chiliä, joka oli aika tujua, mutta chiliä, sen laatua ja määrää voi kukin säätää itselleen sopivaksi.

Tulinen ja vähäsuolainen BBQ-kastike
1 pieni sipuli
3 valkosipulin kynttä
2 dl paseerattua tomaattia
1 dl vettä
3 kuivattua pientä punaista chiliä
1 rkl Dijon-sinappia
1 rkl Worcesterkastiketta
1 rkl punaviinietikkaa
1 rkl ruskeaa sokeria
1 rkl vaahterasiirappia
1 tl savupaprikaa
1/2 tl cayenne-pippuria
1/2 tl chilijauhetta
rypsiöljyyä

Kuumenna öljy kattilassa ja kuullotta silputtu sipuli. Lisää sitten hienonnettu valkosipuli ja paista vielä minuutti. Lisää tomaatti ja vesi, kiehuta hiljalleen noin viisi minuuttia.

Lisää sitten kastikkeen muut ainekset ja anna kiehua noin kymmennen minuuttia, välillä hämmentäen.

Anna kastikkeen jäähtyä ja surautta sitten sauvasekoittimella tasaiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti