tiistai 4. elokuuta 2015

Valkopapuhummus & Anadolu Market


Pidän pavuista, linsseistä, herneistä ja muista palkokasveita erittäin paljon. Pavut ovat mielestäni niin monipuolisia; niitä voi syödä kypsänä sellaisenaan, laittaa keittoihin, patoihin, salaatteihin, jne. En ole kuitenkaan koskaan vielä tehnyt papuhummusta, joten tämä meni testiin sunnuntaina. Oli kyllä todella hyvää. Söin hummusta tuoreen leivän kanssa, sekä kuvesämpyläni kanssa.

Pavut kyseessä oli jotain isoja valkopapuja.

Valkopapuhummus
250 g valkopapuja
n. 1/2 dl oliiviöljyä
1 rkl tahinia
loraus vettä
2 valkosipulin kynttä
1/2 sitruunan mehu
kourallinen tilliä
valkopippuria, suolaa, ripaus tabascoa

Liota pavut yön yli ja keitä sitten kypsisksi paketin ohjeen mukaan. Minulla oli jotain sellaisia papuja, jotka vielä kuorittiin keittämisen jälkeen (ei varmaan ole pakollista tuo kuoriminen).

Aseta kypsät pavut kulhoon, lisää oliiviöljy, tahini, sitruunanmehu ja silputtu valkospuli. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää vettä sen mukaan kuinka juoksevaa tai jäykkää haluat että tahna on. Mausta valkopippurilla ja suolalla, myös tilkka tabascoa voi olla paikallaan. Tarkista maku.

Silppua lopuksi nippu tilliä ja sekoita se tahnaan. Lorauta lopuksi päälle oliiviöljyä ja koristele tillillä. Nam!

X X X

Minulta loppui tämän hummuksen myötä valkopavut. Ja riisi loppui jo aikaa sitten. Yleensä suuntaamme Jannen kanssa Helsinkiin Vii Voaniin, tms., mutta nyt päätimme katsoa josko Tikkurilassa, jossa käymme hyvin harvoin, olisi jotain kivaa etnistä ruokakauppaa. Olihan siellä! Anadolu Market! Kiva, kahdeksan vuotta tässä on asuttu aika lähellä ja nyt tuli vasta mieleen tutkia olisiko jotain tällaista lähempänäkin. Pitäisi tutustua lähiympäristöön paremmin. Hävettää.

Anadolu Market ei hääviltä näytä, mutta kätki sisäänsä monta iloista yllätystä.
Anadolu Market, Peltolantie 5, Vantaa


4 kommenttia:

  1. Mä tein tillillä maustettua valkopapuhummusta viime kesänä. Se oli hurjan hyvää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä reseptiä tutkiessani, huomasin että joka celeb chefillä ja ruokablogistilla oli tällainen julkaistu, olen hieman jälkijunassa... Amerikkalaiset käyttivät vähemmän yrttejä, huomasin, kun suomalaiset taas suosivat usein tilliä. Itse meinasin ensin korianteriin, mutta pienen testailun jälkeen päädyin tilliin kuten sinäkin. :)

      Poista
  2. No niin, tulihan mun voipapupaketille käyttöä! Olisko isot valkoiset pavut olleet voipapuja, sellaisia litteitä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paketissa joka oli Aduki Oy:nluomutuote luki vain ISO VALKOINEN PAPU, mutta nyt kun sitä mietin, oli ne todennäköisesti voipapuja. :)

      Poista