keskiviikko 14. syyskuuta 2016

Katujen pesua Moskovassa



Moskovassa on outo ilmiö; katujen pesu. Se alkoi joskus keväällä ja jatkuu edelleen ahkerasti näin alkusyksystä. Pesuautot ovat yleensä tuollaisia oransseja ja tykkäävät mielellään mennä pareittain rintarinnan pitkin teitä, piittaamatta siitä, että liikenne ruuhkaantuu ja että kävelijät ja moottoripyöräilijät kastuvat likaveteen. Autoja on monen sorttista, kuten tuo alla oleva traktori+tankkihärveliyhdistelmä, joka on vielä kettumaisempi, sillä se tukkii liikenteen vielä pahemmin.


Mutta miksi näin tehdään? Oletimme alkuun että kyse on katujen puhdistamisesta, mutta tuo vaikuttaa epätodennäköiseltä, sillä pesuautot sursuttavat kadulla aivan taukoamatta, satoi tai paistoi. Siis myös sateella! Toinen teoria on että kuumalla kesäilmalla veden ruiskuttaminen alentaa lämpötiloja. Mutta tämäkin on outua, sillä autot surraavat menemään oli sitten kuuma tai viileä.


Vai onkohan nyt niin että kun on alunperin suunniteltu että pesuautot toimivat tietyllä ajalla ja tietyillä resursseilla, niin näin sitten tehdään, oli todellista tarvetta tai ei?



1 kommentti: