lauantai 20. elokuuta 2011

Punajuurilaatikko

Punajuuri on hyvää! Mutta mitäpä niistä tekisi? Jääkaapin perukoilta löytyi pussissa muutama punajuuri jotka oli jo pakko käyttää tai kohta sitten muuten luovuttaa pois. Äiti on joskus tehnyt jotain punajuurilaatikkoa vuohenjuustolla josta tulikin inspiraatio. Jääkaapista ei kuitenkaan löytynyt vuohenjuustoa, joten tässä hieman erilainen versio.



4 punajuurta keitettynä ja lohkottuna
1/4 osa aura-juustoa
1 1/2 dl rikottuja ohrasuurimoita keittetynä
timjamia
vähän kermaa

Ohrasuurimoitakin tulee käytettyä liian harvakseltaan, joten sitäkin lisättiin tähän punajuurilaatikkoon. Punajuuret ja suurimot siis uunivuokaan ja päälle aurajuuston nokareita. Päälle timjamia mausteeksi. Vuokaan lorahti vielä tilkka kermaa ennen uuniin laittoa. Paistos oli noin 180C uunissa 20-25 minuuttia.

Punajuurien kanssa söimme paistia, joka kypsennettiin grillissä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti