torstai 13. lokakuuta 2011

Broilerinmaksatoast


Hakanimen hallissa käydessä kassiin löytää tiensä hyvin helposti broilerinmaksa. Se on todella herkullista ja lähes puoli-ilmaista!

Maksa on myös nopea valmistaa ja sopii näin ollen hyvin arkiruoaksi kun ei millään jaksa töitten jälkeen mitään mutkikasta tai aikaa vievää. Tässä helppo ja nopea broilerinmaksatoast-resepti.

n. 500 g broilerinmaksaa
kermaa
timjamia
4 leivän viipaletta
1 rkl brandy
chiliöljyä
suolaa, pippuria

Huuhtele maksanpalat kylmässä vedessä ja valuta. Leikkaa maksanpalat siisteiksi, eli poista kaikki kalvot, jänteet, ym. Mausta maksanpalat chiliöljyllä, suolalla ja pippurilla. Paista maksat pannulla öljyssä kunnes kypsää. Lorauta pannulle vähän brandyä ja lisää kerma. Mausta tuoreella timjamisilpulla. Hauduta kypsäksi pari minuuttia kunnes kastike saostunut hieman.

Haudutuksen aikana paista leipäviipaleet voi-öljyseoksessa. Sivele leivän pintaan vähän valkosipuliöljyä.

Tarjoile maksakastike leipäviipaleiden päälle tarjottuna.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti