maanantai 31. lokakuuta 2011

ChilikastikeOlemme chilikastikkeiden suurkuluttajia. Yleensä, mitä hotimpaa, sen parempaa. Kerran vuosia sitten ihastuimme matkoillamme Mosambikilaiseen piripiri kastikkeeseen. Tätä tarjotaan Mosambikissa ihan joka paikassa, mutta aina kannattaa maistaa vähän ennen kun lappaa lusikalla ruokansa päälle - tulisuusasteet kun vaihtelevat huomattavasti. Ostimme itsekin piripiriä kotiin ja teimme oman versiomme. Siitä tuli niin tulista, että kukaan vieras ei pystynyt sitä syömään ja pieni teelusikallinen isossa padassa pilasi koko ruoan.

Uusin suosikkimme on habanero. Se on kyllä tulinen, mutta erittäin hyvänmakuinen chili. Nyt kävi niin, että jostain oli jäänyt monta habaneroa yli, joten ajattelimme laittaa kaikki ylijäämächilit yhteen ja tehdä chilikastiketta.

Habaneroissakin on eroja tulisuudessa, joten aina kannatta maistella.
4 habanero chiliä
4 aji cristal chiliä
2 mietoa punaista chiliä
3 valkosipulin kynttä
puolikas sitruunan mehu
rypsiöljyä
suolaa

Leikkaa chilit ja valkosipulit pieniksi ja laita monitoimikoneeseen. Easy now... jos on hanskat, kannattaa käyttää. Vetäise aineet pieniksi monitoimikoneella ja lisää sitten sitruunanmehu ja pari lorausta öljyä. Öljyä voi lisäillä ihan oman maun mukaan riippuen siitä kuinka laimeaksi/juoksevaksi haluaa. Mausta suolalla.

Tämä on sitten hyvää kun käyttää dippinä esim. grilattun katkaravun tai kanan. Sopii myös pöytächiliksi vaikka wokki-ruokien kanssa.

Sinappipurkista saa hyvän astian chilikastikkeelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti