sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Hapanimelät grilliluut



Lauantaina oli kyllä aika mälsä keli. Näinpä siivouksen ohella oli oiva tilaisuus tehdä ruokaa jonka tekemiseen tai ainakin kypsytykseen menee pitkä aika. Possufetissi jatkuu, joten ribsiä tulee. Tänään lähdimme taas aasialaisiin makuelämyksiin. Jannella on ihana Grillaus -kirja josta nyysimme osan reseptiä.

1 kg possun kylkeä luilla
1 kanelitanko
3 tähtianista
merisuolaa
kokonaisia mustapippureita

Hapanimeläkastike
1/2 punasipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä murskattuna
1 rkl tuoretta raastettua inkivääriä
1 rkl auringonkukkaöljyä
1 dl ananasmehua
2 rkl kalakastiketta
4 rkl tomaattipyrettä
4 rkl sitruunan tai limetin mehua
2 rkl juoksevaa hunajaa
4-6 rkl makeaa thaimaalaista chilikastiketta

Possunkylkemme oli nahallinen, joten poistimme sen ensin.Tämän jälkeen laitoimme possun haudutusastiaan ja astiaan vettä niin että possu peittyi. Veteen nakattiin 1 kanelitanko, muutama tähtianis, merisuolaa ja kokonaisia mustapippureita. Ja sitten vaan uuniin 120 C ja noin 4-5 tuntia. Kun possu oli valmis, annoimme sen jäähtyä ja paloittelimme sitten paloiksi.

Jäähtymistä odotellessa voi valmistaa hapanimeläkastikeen. Laita sipuli, valkosipuli, inkivääri ja öljy pannulle. Kuullota sipulit pehmeiksi noin 5-10 minuuttia. Lisää pannulle ananasmehu, kalakastike, tomaattipyre, limetinmehu, hunaja ja chilikastike. Kiehauta ja anna poreilla hiljalleen noin 10 minuuttia, kunnes seos tiivistyy. Anna sitten jäähtyä kunnolla.

Valele grilliluut hapanimelällä seoksella ja grillaa esim. grillivastusten alla noin 15 minuuttia. Valele kyljyksiä hapanimeläseoksella 5 minuutin välein.

Tarjoa esimerkiksi coleslaw-salaatin kanssa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti