sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Mutakakku, eli kladdkaka tai mudcake



Hyvää isänpäivää!

Teini-ikäisinä opimme Ruotsissa siskojen kanssa uuden hienon reseptin - kladdkaka! Sittemmin olen oppinut tuntemaan kakun joko mutakakkuna tai amerikkalaisella nimellään, mudcake. Jälkikäteen ihmetyttää miksi me siskokset tästä niin innostuimme, ottaen huomioon että kukaan meistä ei ollut kovin perso makealle - silloinkaan. Toisaalta, papa on ollut perso makealle meidän kaikkien puolesta, joten ehkä siinä syy. Näin ollen, nostalgian siivittämänä, tässä vanha kunnon kladdkaka - iskälle.

4 kpl munaa
2 dl sokeria
200 g tummaa suklaata
200 g voita
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
korppujauhoa

Sulata suklaa ja voi. Anna jäähtyä hetki.

Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoan reunat, leikkaa leivinpaperista pohjan kokoinen ympyrä ja pane se vuokaan. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita hieman jäähtynyt suklaa ja voiseos munasokerivaahtoon. Yhdistä vehnäjauho ja leivinjauhe ja siivilöi taikinaan. Sekoita varovasti tasaiseksi.

Kaada taikina vuokaan ja kypsennä kakkua 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 20-25 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hetki ja siirrä sitten leivinpaperin avulla tarjoiluvadille.

Tarjoile kakku kermavaahdon tai vaniljajäätelön kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti