maanantai 27. toukokuuta 2013

Kesäkurpitsaravioli salviavoikastikkeella

 

Olen tehnyt aika usein raviolia, mutta tämä oli kyllä ihan parasta. Ja aivan vahingossa! Pelkään aina että raviolista tulee liian mautonta, joten sorrun lisäämään pekonia ja kaikenlaista muuta sellaista. Tällä kertaa pidättäydyin yksinkertaisessa reseptissä. Se kannatti.

Alunperin olin suunnitellut jotain hummeriraviolia, mutta kun inspiraatio sitten iski, ei sellaisista elintarvikkeista ollut kyllä tietoakaan. Joten, pärjättävä oli sillä mitä kaapista löytyi. Kerrankin siis nöyrryin tähän, enkä lähtenyt suoraa päätä kauppaan ostamaan kaikkea ihan turhaa. Ricottan sijaan käytin Philadelphia tuorejuustoa, pecorinon sijaan parmesaania. Hyvää tuli! Ja tuo salviavoikastike kruunasi kyllä kaiken.

Pastataikina
2 munaa
100 g durum jauhoa
100 g vehnäjauhoja
suolaa, oliiviöljyä

Tee ensin pastataikina. Itse olin laiska ja tein pastataikinan Jamien tehosekoittimella. Laitoin tehosekoittimeen 2 kananmunaa, melkein koko 200 g jauhoja, ripaus suolaa ja oliiviöljyä. Surautin taikinan tasaiseksi ja vaivasin sitten loput jauhot taikinapalloon käsin. 

Jätä taikina kelmussa jääkaappin sillä aikaa kun teet täytteen.

Raviolitäyte
1 keskikokoinen kesäkurpitsa
n. 50 g Philadelphia juustoa
pala parmesaania
nippu salviaa
sitruunan kuori
suolaa, pippuria

Raasta keskikokoinen kesäkurpitsa kulhoon. Lisää tuorejuusto ja parmesaani raaste. Silppua mukaan nippu salviaa. Mausta sitruunan kuorella, juuri rouhitulla mustapippurilla ja suolalla. Sekoita taisaiseksi taikinaksi.

Kauli pastataikina ohueksi. Laita levylle täytettä muutaman sentin välein. Kostuta välit ja reunat vedellä. Kauli sitten toinen taikinalevy ensimmäisen päälle. Sulje täyte taikinan sisään ja katso että siihen ei jää liikaa ilmakuplia. Leikkaa taikinarullalla raviolit neliöiksi. Haarukalla voi vielä pistellä reunat kiinni, näin niistä saa myös nätin näköiset.

Tuorepastaa ei keitetä kuin muutama minuutti, joten tässä vaiheessa kannattaa tehdä kastike.

Salviavoikastike
n. 50 g voita
vajaa puoli desiä oliiviöljyä
1 valkosipulin kynsi
1 sitruunan mehu
nippu salviaa
pippuria

Sulata noin 50 grammaa voita pannussa. Lisää oliiviöljy ja murskattu valkosipulin kynsi. Hämmennä hetki, mutta varo polttamasta valkosipulia pohjaan. Lisää silputtu salvia, sitruunan mehu ja mausta pippurilla. Tämä on todella helppo ja nopea, tuoksuu huumaavalle ja on aivan ihanaa tuorepastan kanssa.

Keitä raviolit runsaassa vedessä muutama minuutti ja tarjoile salviavoikastikkeen kera. Mahtavan hyvää!







2 kommenttia:

  1. Salviavoi on kyllä mainio kastike! Sopii hyvin myös gnocchien kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen syönyt ihanaa gnocchia Italiassa. Itse olen yrittänyt tehdä gnocchia vain kerran ja se ei ole inspiroinut uuteen yritykseen... :(

      Poista