lauantai 3. elokuuta 2013

Lohihampurilainen


Nämä olivat aivan ihanan herkullisia hampurilaisia! Lohen kanssa jotenkin sopii ruisleipä, joten helpolla päästiin kun käytettiin hampparisämpylöinä Reissumiestä. Tämä resepti on aika reilu ja siitä tuli 8-10 lohipiviä. Alkuperäinen resepti, jonka tähän tuunasimme, oli jostain lehdestä jonka Janne bongasi, mutta valokopiosta ei käy ilmi mikä lehti on kyseessä... 

Resepti näyttää pitkähköltä, mutta tämä on aika nopea väsätä kasaan.

Lohipihvit
1 kg lohifileetä
3 rkl kapriksia
1,5 rkl sinappia
1 kananmuna
1 vihreä chili
tabascoa
suolaa
tilliä
 
Jogurttikastike
2 dl turkkilaista jogurttia
4 rkl hienonnettua tilliä
2 rkl kurkkusalaattia
1 rkl sitruunanmehua
2 tl sinappia
suolaa ja pippuria

Tomaattisalsa
3-4 tomaattia
1 sipuli
1 ruukku korianteria
etikkaa
suolaa, sokeria

Lisäksi
Reissumies leipää
Salaattia
Voita paistamiseen

Tee ensi lohimassa. Paloittele lohifile ja laita monitoimikoneeseen. Lisää kaprikset, sinappi, suola ja kananmuna. Aja massaksi. Tässä kohtaa teimme koepihvin ja päätimme maustaa massaa enemmän. Lisäsimme suolaa, silputun vihreän chilin ja tabascoa, sekä tilliä.

Tee sitten jogurttikastike sekoittamalla kaikki kastikkeen ainekset yhteen.

Ja sitten salsa. Leikkaa tomaatit ja sipuli pieneksi ja laita kulhoon. Lisää sitten silputtu korianteri. Lorauta päälle etikkaa ja ripaus sokera. Sekoita ja jätä kylmään pihvien paistamisen ajaksi.Tomaattisalsa ei kuulunut alkuperäiseen reseptiin, mutta kun kasvihuoneessa oli kypsiä tomaatteja, ajattelin että tomaattikorianterisalsa sopisi hyvin lohihamppareihin.  Kyllä, se raikasti hamppareita ihanasti.

Lohimassasta tuli aika löysää, joten paistoimme pihvit lettupannulla. Tämä lettupannuvinkki tuli alkuperäisestä reseptistä ja oli oikein hyvä! Eipä olisi varmaan itselle tullut mieleen!




2 kommenttia:

  1. Slurps, todella hyvän kuuloisia ja näköisiä! Salsa oli taatusti myös hyvä lisä rasvaiselle kalalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lohihamppari oli tosiaankin hyvää ja kivaa vaihtelua sille normille lihahampurilaiselle. Ja kun oli omat tomaatit ja korianterit niin ah kun hyvää salsaa!

      Poista