maanantai 6. tammikuuta 2014

Smörrebröd, eli tanskalainen voileipä


Työkaverini tuli juuri minilomalta Kööpenhaminasta ja kun oli puhetta smörrebrödistä, niin siitähän jäi melkoinen smörrehinku. Lauantain hallikäynnillä tuli sitten ostettua voileipiin sopivia täytteitä, mm. mätiä, savusiikaa ja maksapateeta.

Nämä avoimet leivät on helppo valmistaa ja sopii myös hyvin tehtäväksi eri leftover-ruoista. Me teimme kolmea eri sorttia; maksapatee, savusiika, mäti ja silli.

Eniten työtä meni savusiikatäytteeseen, joka olikin sitten suurin pettymys. Olisi pitänyt käyttää siika sellaisenaan. Nyt teimme siiasta sellaista tahnaa ja se jotenkin vesitti siian maun. Maksapateen päälle tuli herkkukurkkua, rapeaa paistettua sipulia ja marinoitua punasipulia. Kolmannelle leivälle tuli lohenmätiä, keitettyä kananmunaa ja silliä.

Ihan kelpo iltapala tämäkin.

2 kommenttia:

  1. Varmasti hyvää. :) Millainen leipä teillä oli tuossa alla, joku saaristolais- tai mallasleipä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan, leipä on oleellista. Käytimme Rosalan mallaslimppua, joka ei ole niin makea kuin esim. monet saaristolaisleivät.
      http://www.rosalabagaren.fi/tuotteet

      Poista