torstai 9. tammikuuta 2014

Wok kanasta ja paksoista


Tänään ei millään olisi jaksanut tehdä ruokaa ja mietinkin jo että ruisleivällä mennään, kunnes muistin että jääkaapissa on paksoita joka pitäisi kyllä jo käyttää. Tuumasin, että wok tulisi nopeasti. Se on helppoa ja maukasta, oikea arkipäivän pelastus!

Wok kanasta ja paksoista

1 paketti kanan paistinpaloja
3 kiekuraa nuudeleita (Blue Dragon Wholewheat Noodles)
2 pientä paksoi-kaalia
1 pieni punainen paprika
3-5 herkkusientä
1 punainen chili
2 valkosipulin kynttä
osterikastiketta
soijaa
kanamausteita
auringonkukkaöljyä, tms.
seesamiöljyä ripaus mausteeksi

Keitä nuudelit ohjeen mukaan ja jätä sivuun. Puhdista kananpalat ja pilko sopivan kokoisiksi. Mausta haluamillasi mausteilla. Me käytimme jotain Etelä-Afrikasta ostettua valmismaustetta, jossa oli mm. suolaa, chiliä, jne.

Pilko kasvikset valmiiksi ja silppua chili ja valkosipulin kynnet. Paista kananpalat wok-pannussa kypsiksi. Itse käytän wokeissa joko auringonkukka- tai rypsiöljyä, en koskaan oliiviöljyä. Se ei jotenkin minusta sovi näihin aasialaisiin ruokiin.

Ota kana pois wokista ja paista sitten vihannekset, aloita niillä joilla kestää pidempään. Me leikkasimme paksoit puoliksi ja laitoimme lehtiosat wokiin vasta ihan viime minuutilla. Kun kaikki alkaa olla valmista lisää wok-pannuun chili ja valkosipuli. Paista muutama minuutti. Lisää sitten kypsät kananpalat ja nuudelit. Mausta esim. soija- ja osterikastikkeella. Ripauta lopuksi vielä vähän seesamiöljyä mausteeksi.

4 kommenttia:

  1. Ihanan näköistä! Mulla on tapana aina pilkkoa paksoi hirveän pieneksi, kun ei ole koskaan tullut mieleen, että sen voisi jättää isommiksi paloiksikin. :-D Ensi kerralla kokeilen näin, niin ei häviä sinne joukkoon ihan kokonaan. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Jätin tällä kertaa vihannekset vähän ronskimman kokoisiksi, ettei ylikypsy vahingossa. :-)

      Poista
  2. Kauniin näköistä ruokaa ja varmasti hyvää. Ja ihana tuo Arabian lautanen tuolla alla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arvelin että Arabian sinivalkoinen sopii hyvin tuollaiseen Kiinalaistyyppiseen sapuskaan. :)

      Poista