sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Itse tehty makea thai chilikastike


Olen viime aikoina tykästynyt tekemään itse erilaisia kastikkeita, mausteseoksia ja marinadeja. Silloin tietää ettei niissä ole turhia lisäaineita ja makua voi säätää juuri itselleen sopivaksi. Eilen huomasin ostaneeni kaupasta chiliä, vaikka niitä olikin kotona, joten ajattelin tehdä osasta chilikastiketta.

Chilikastikkeesta tuli mielestäni erittäin hyvää. Se on kyllä makeaa, mutta niin oli tarkoituskin. Kukin voi itse määritellä oman maun mukaan chilin ja sokerin määrän. Minä pidän aika tulisesta, joten käytin myös osan chilien siemenistä.

Makea Thai Chilikastike
3 punaista chiliä
3 valkosipulin kynttä
2 dl sokeria
2 dl vettä
1 dl riisietikkaa
1,5 rkl maissijauhuo sekoitettuna veteen

Pilko chili ja kuoritut valkosipulin kynnet ja aseta kattilaan. Lisää kattilaan sokeri, vesi ja etikka. Kiehuta seosta välillä sekoittaen noin 10 minuuttia. Pienennä sitten lieden lämpöä ja lisää maissijauho veteen sekoitettuna. Jatka kiehuttamista kunnes kastike saostuu.

Anna kastikkee jäähtyä ja sekoita sitten tasaiseksi monitoimikoneella. Itse pidän aika ruoheasta kastikkeesta ja surauttelin kastiketta sauvasekoittimella vain muutaman kerran.

Tästä tulee yhden pienen dijon-purkin verran kastiketta.

7 kommenttia:

  1. Onpas hassu yhteensattuma. Sain ystävältä sellaisen chilipuskan, ja mietin juuri, että mitähän niistä chileistä voisi tehdä. Keksin, että makeaa chilikastiketta ainakin. Tässä tuli nyt sitten tämä ohjekin, ettei tarvitse ruveta etsimään mistään. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos tuli tarpeeseen. :)
      Tämä oli ensimmäinen kokeiluni, mutta ei varmasti jää viimeiseksi.

      Poista
  2. Minä olen kerran päässyt maistamaan itse tehtyä makeaa chilikastiketta, ja olipa hyvää, parempaa kuin kaupan valmiit. Pitäisi saada aikaiseksi tehdä tätä itsekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse tehty on kyllä yleensä aina parempaa. Poikkeus minulla on kuitenkin hernekeitto, en osaa tehdä tölkkihernaria parempaa itse... :(

      Poista
  3. Nam!Meillä minä olen suurkäyttäjä moiselle herkulle, täytyypi testailla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Testaa Hanna ihmeessä. On superhelppo ja nopea tehdä!

      Poista
  4. Moi, osaatko arvoida suunilleen kauanko kastike säilyy jääkaapissa syömäkelpoisena?

    VastaaPoista