lauantai 31. tammikuuta 2015

Friteerattu wonton

 

Ei liene mikään suuri salaisuus, että Janne ja minä fanitamme kovasti aasialaista ruokaa. Haen usein ideoita aasialaisen ruoanlaittoon paitsi monista ruokakirjoistani, myös Rasa Malaysia ruokablogista. Surffailin kyseisellä sivustolla aikaisemmin viikolla ja tämä friteerattu wonton resepti osui silmään, enkä saanut sitä pois mielestäni. Rakastan dim sumia ja teen niitä aika ajoin, mutta en ole koskaan tehnyt tällaista friteerattua versiota, ainoastaan höyrytettyjä. Pakko kokeilla, näytti niin herkulliselta. Muokkasin Been reseptiä hieman lisäämällä enemmän mausteita, mm. inkivääriä ja valkosipulia.

Jannen keskittyessä talonparannusprojektiin, minä väsäsin wontoneita. Niitä tuli paljon ja näpräämisessä meni aika kauan! Mutta lopputulos oli hyvä. Jäi hieman kuitenkin harmittamaan etten lisännyt taikinaan tuoretta korianteria, kun se jopa kävi mielessä. Olisi sopinut hyvin.

Friteerattu wonton
n. 35 kpl
150 g rapua
300 g broilerin jauhelihaa
1 kevätsipulin varsi
1 valkosipulin kynsi
1 cm pala tuoretta inkivääriä
1 rkl seesamiöljyä
1 tl maissijauhoa
ripaus chiliä
pieni loraus kalakastiketta
suolaa
valkopippuria

1 rypsiöljypullo friteeraamiseen
1 pkt wonton-kuoria
chilikastiketta dippaamiseen

Ota ihan ensimmäiseksi wonton-kuoret sulamaan. Hienonna ravunliha ja sekoita broilerin jauhelihan kanssa. Hienonna valkosipuli, inkivääri ja kevätsipuli, lisää massaan. Mausta massa chilillä, suolalla ja valkopippurilla. Lorauta mukaan myös seesamiöljy ja kalakastike. Lisää lopuksi teelusikallinen maissijauhoja. Sekoita hyvin.

Kun wonton-kuoret ovat sulaneet, aloita wontoneiden täyttö. Pidä wonton-kuoret kostean pyyhkeen alla, jotta ne eivät pääse kuivumaan.

Aseta wonton-kuoren keskelle teelusikallinen täytettä. Kostuta kuoren reunat vedellä ja rypistä sitten kuori kiinni reunoista.

Friteeraa wontonit rypsiöljyssä esim. wok-pannussa kunnes kullanruskeita, noin 4-5 minuuttia. Minä käytän uppopaistamiseen usein erillistä rasvakeitintä, mutta tällä kertaa käytin wok-pannua, sillä siihen tarvitaan vähemmän öljyä. Hyvin onnistui näinkin, vaikka öljyä räiskyi jonkin verran ja siivoustöitä tuli kohtalaisesti.    

Tarjoile wontonit kuumina makean chilikastikkeen kera.





5 kommenttia:

  1. Ihania nyyttejä, varmasti herkullisia. :) Minäkään en ole muistaakseni koskaan kokeillut tämmöisiä friteerattuja versioita.

    VastaaPoista
  2. Friteeratut on tekemättä minullakin. Rapsakkuus houkuttelee, tuon makoisan oloisen täytteen lisäksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosikkejani ovat ne höyrytetyt dim sumit, mutta herkkua olivat nämäkin!

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Nämä olivat kyllä herkkua, mutta ne eivät kestä säilytystä. Voisikohan niitä pakastaa ennen uppopaistamista?

      Poista