perjantai 20. heinäkuuta 2012

Grillattu polenta



Grillattu polenta on hyvä ja hieman erilainen lisuke. Se valmistuu erittäin nopeasti ja sopii niin grillatulle lihalle kuin kalalle. Eri yrteillä ja mausteilla voi muokkailla erilaisia makuelämyksiä.

Meille tämä oli mukava yllätys. Odotimme molemmat että polentakolmiot olisivat aika mauttomia, mutta ne olivat erittäin maukkaita, kivasti rapeita päältä ja basilika maistui hyvin. Ei jää viimeiseksi kerraksi.

4 palaa

n. 100 g polentaa
n. 4 dl vettä
1 tl suolaa
1 valkosipulinkynsi puristettuna
1 rkl silputtua tuoretta basilikaa
25 g voita
25 g raastettua parmesania
mustapippuria
oliiviöljyä voiteluun

Kuumenna vesi kattilassa, lisää suola ja sitten tasaisena virtana polenta kokoajan vatkaten jottei tule paakkuja. Keitä suurimoita 2-4 minuuttia tai kunnes suurimot ovat turvonneet ja paksuuntuneet.

Nosta kattila levyltä ja lisää muut aineet ja vatkaa tasaiseksi. Kaada seos voideltuun pienehköön vuokaan ja anna jäähtyä kokonaan.

Kun polenta on jäähtynyt, kumoa se leikkuulaudalle ja leikkaa kahdeksi neliöksi ja halkaise ne sitten kolmioiksi. Voitele kolmiot oliiviöljyllä ja paista grillissä molemmin puolin 2-3 minuuttia niin että kolmiot ovat lämpimiä ja hiillostuneita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti