sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Perunatortilla



Joskus viikonloppuisin on kiva tehdä kunnon tuhti aamiainen tai brunssi. Eilisestä jäi ylimääräisiä keitettyjä perunoita joten päätimme tehdä pitkästä aikaan espanjalaisen munakkaan, eli perunatortillan. Näihin perunamunakkaisiin kun on helppo heittää kaikenlaista muutakin jääkaapin pohjalta; puolikkaat sipulit, paprikat, ym. Meillä oli myös puolikas chili eiliseltä ja sujautimme senkin pannuun vaikka se ei ehkä monen mielestä sovi aamupalaruokaan.

4 palaa

4-6 keitettyä perunaa lohkottuna
1/2 punainen paprika pilkottuna
1/2 punainen chili silputtuna
1 pieni sipuli kuutioituna
4 kananmunaa
fetaa
oliiveja
persiljaa
paprikaa, soulaa, pippuria
öljyä ja oivariinia paistamiseen


Paista perunat, paprikat, sipulit ja chilit pannulla. Mausta paprikalla ja suolalla. Sekoita mukaan silputtua persiljaa. Kun vihannekset ovat kypsiä ripottele päälle muutama fetan palanen ja halkaistuja oliiveja. Riko munat kulhossa ja kaada seos pannuun. Anna kypsyä liedellä. Jos tuntuu että pohja alkaa palaa, eikä munamassa ole vielä kokonaan hyytynyt voi pannun sujauttaa hetkeksi uuniin ylävastuksen alle.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti