tiistai 17. heinäkuuta 2012

Kanatagine




Olen jo pitkään ajatellut taginen tekoa, kun pataruoat on muutenkin niin maukkaita ja usein myös helppoja valmistaa. Minulla on myös missio saada Janne ymmärtämään että couscous on oikeasti hyvää. Tuumasta toimeen. Ensimmäinen pysäkki oli (taas kerran) Hakaniemen halli josta ostimme sekä jyväbroilerin, että Mauste Keitaasta säilöttyä sitruunaa ja Ras el hanout maustetta. Tämä mausteseos on ymmärtääkseni suosittu Marokkolainen mausteseos jota yleisesti käytetään ympäri Pohjois Afrikkaa. Mausteseokseen  kuuluu korianteria, jeeraa, neilikkaa, pippuria, cayennea ja hieman curryjauhetta.

Kävin vähän selailemassa muiden ohjeita ja tämä meidän on Pastanjauhantaa blogin reseptistä omaksi muunneltu.

Meillä ei ole tagine pannua joten käytimme le creuset luottopataa. Toimii hyvin. Ruoka itse on sarjassamme "kuva ei kerro totuutta", sillä se ei näytä kummoiselta mutta hyvää on! Nyt vaan jää hinku mennä ostamaan se tagine-pata... ihan kuin se jonnekin mahtuisi. Aargh. Ja ensi kerralla kokeillaan sitten lammastaginea. Stay tuned.

Kanatagine
1 jyväbroileri paloiksi pilkottuna
2 valkosipulin kynttä
1 iso sipuli silputtuna
3 dl kanalientä
2 dl oliiveja
1 pieni säilötty sitruuna
1 rkl raastettua inkivääriä
2 rkl ras el hanout maustetta
1 kanelitanko
ripaus sahramia
sitruunan mehua
vähän jeeraa, kurkumaa, mustapippuria ja suolaa

Maustoimme kanan sitruunan mehulla, valkosipulilla, suolalla, mustapippurilla ja oliiviöljyllä ja annoimme maustua 4 tuntia.

Ruskistimme kanat ja sipulit ensin ja lisäsimme sitten pataan kanaliemen. Ja mausteet mukaan. Annoimme porista tunnin. Tämän jälkeen lisäsimme täytetyn sitruunan viipaleina, sekä täytetyt oliivit ja anoimme olla vielä tunnin. Tämän jälkeen pata oli maukasta ja mehevää, kanan liha jo irtoili luista.

Samalla kun annoimme padan vähän jäähtyä tekaistiin couscous.

Graniittiomenalla höystetty couscous
2 dl couscous
vihreitä vahapapuja
kirsikkatomaatteja
granaattiomenan siemeniä
sitruunanmehua
oliiviöljyä

Keitimme couscousin ohjeiden mukaan ja lisäsimme siihen paloiteltuja papuja, halkaistuja kirsikkatomaatteja ja granaattiomenan siemeniä. Maustoimme oliiviöljyllä ja sitruunan mehulla.

Tästä tykkäsi Jannekin!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti