sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Pulled pork -sämpylät


Pulled pork, eli revitty sika on yksi lemppariruoistamme ja se on niin helppo valmistaa, sillä se valmistuu melkein itsestään. Koska grilli on remontissa ja näin ollen pois käytöstä, laitoimme possun lavan uuniin samalla kun puuhastelimme ulkona puutarhassa. Illan tullen ruoka olikin valmiina odottamassa. 

Pulled pork
1 kg possun lapaa
1 tl fenkolinsiemeniä
1 rkl merisuolaa
ruohittua mustapippuria
öljyä
1,5 dl valkoviiniä

2 porkkanaa
1 sipuli
pari sitruunan viipaletta

Viillä huoneenlämpöisen possun nahka ruutukuvioksi. Hiero possu öljyllä. Sekoita fenkolinsiemenet, merisuola ja mustapippuri esim. huhmaressa hienoksi ja hiero seos possun pintaan. Anna possun maustua muutama tunti tai yön yli ennen paistamista.

Laita possu uunivuokaan pilkotun porkkanan, sipulin ja sitruunaviipaleiden kera. Paista 200 asteisessa uunissa puolisen tuntia. Säädä uuni sitten reiluun 100 asteeseen, lorauta viiniä uunivuokaan, peitä possu foliolla ja paahda lihaa vielä 4-5 tuntia, kunnes se on niin mureaa, että sen voi hajoittaa haarukalla.

Ota paisti uunivuoasta pois ja jätä lepäämään. Siivilöi paistoliemi kattilaaan. Lisää liemeen vettä tai kasvislientä ja keitä kasaan. Suurusta jauhoilla ja mausta esim. mustapekka juustolla.

Söimme possun rouheisten sämpylöiden kanssa, salaatilla, sekä etikkaporkkanoilla ja -punasipulilla


Tyyli on vapaa.

2 kommenttia:

  1. Ei saa laittaa tällaisia kuvia tänne. :-P Herahti vesi niin sanotusti kielelle. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu! Kuvat on kyllä aika huonot... mutta oli taatusti hyvää! :)

      Poista