sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Kurpitsakeitto


Taitaa olla ensimmäinen kerta kun keittiössämme on käytetty kurpitsaa. Saimme kuitenkin hienon vihanneksen lahjaksi viime viikonloppuna ja pakkohan siitä on jotain keksiä. Pumpkin pie, uunikurpitsaa...? Viikonlopun mässäilyn jälkeen päädyimme kuitenkin keittoon. Eikös se ole aika klassinen kurpitsaruoka?

Ja näin se tehtiin:

1 kurpitsa
1 sipuli
2 porkkanaa
1/2 punainen chili
1 kasvisliemikuutio
2 dl ruokakermaa
kuivattua timjamia
valkopippuria
suolaa
1 pkt pekonia rapeaksi paistettuna

Kuori ja kuutio chili, sipuli ja porkkanat. Kuullota ne sitten kattilassa tilkassa öljyä. Kuullotuksen aikana, kuori kurpitsa, halkaise ja poista siemenet. Kuutio kurpitsa ja lisää kattilaan. Lisää litran verran kasvislientä, sekä masuteet.  Kiehuta noin 20 minuuttia tai kunnes kurpitsa on pehmeää. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää kerma ja suurin osa paistetusta pekonista. Tuo keitto kiehumispisteeseen ja sammuta levy.

Tarjoile keitto kulhoihin. Lisää muutama pekonin pala keiton päälle koristeeksi.

Keiton maku oli oikein mieto ja mielyttävä. Chili tuntui juuri sopivasti. Kurpitsa voi hyvin palata meidän keittiöön.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti