torstai 22. joulukuuta 2011

Currynuudeleita ja kanaa


Tässä helppo ja hyvä ohje Wagamaman keittokirjasta.


kahdelle

3 rkl kasviöljyä
150 g luutonta ja nahatonta kanan rintaa kuutiona
1 pieni kesäkurpitsa kuutiona
1 pieni munakoiso kuutiona
2 kevätsipulia silputtuna
3 cm:n pala inkivääriä raastettuna
1 rkl vihreää currytahnaa
2 1/2 dl kanalientä
1 1/2 dl kookosmaitoa
1 rkl kalakastiketta
1 valkosipulin kynsi
1/2 punainen chili pilkottuna
100 g munanuudelia
1 limen mehu
2 rkl silputtua korianteria
2 rkl paahdettuja maapähkinöitä

Kuumenna 1 rkl kasviöljyä wokissa ja pikapaista kanaa 3-4 minuuttia tai kunnes se on vähän ruskistunut. Nosta kana wokista ja siirrä sivuun.

Lisää loppuöljy wokkiin ja pikapaista kesäkurpitsaa ja munakoisoa noin 4 minuutin ajan. Lisää kevätsipuli, paista noin minuutin verran ja lisää sitten valkosipuli, chili ja inkivääri. Paista noin minuutti ja sekoita sitten currytahna joukkoon.

Kaada wokkiin kanaliemi, kookosmaito ja kalakastike, kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia. Lisää nuudelit ja kana ja keitä noin 4 minuuttia tai kunnes nuudelit ovat pehmeitä. Lisää limen mehu ja tarkista maku.
Ripottele korianteri ja maapähkinät ruoan päälle ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti