Teimme pitkästä aikaan hampurilaisia. Jopa sämpylät teimme itse. Tämä on harvinaista kun tuo leipominen ei ole ihan ykkösjuttumme... Olipas hyvää. Lisukkeeksi tuli kylläkin parsasalaattia, joka ei ehkä ensimmäisenä tulisi mieleen, mutta kun sitä nyt sattui olemaan jääkaapissa ja piti käyttää pois.
Sämpylät
8 kpl
2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
1/2 tl suolaa
1 rkl siirappia
n. 6 dl sämpyläjauhoja
50 g margariinia
maitoa voiteluun
pinnalle seesaminsiemeniä
Liuota kädenlämpöiseen maitoon hiiva. Lisää suola ja siirappi. Alusta taikinaan jauhot ja loppuvaihdeessa öljy. Anna kohota lämpimässä peitettynä.
Leivo taikinasta tanko ja jaa se 8-12 palaan. Pyörittele palpoista pyöreät sämpylät. Pane sämpylät pellille ja painele kädellä matalammiksi.
Anna sämpylöiden kohota lämpimässä peitettynä. Voitele kohonneet sämpylät maidolla ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 12-15 minuuttia.
Jauhelihapihvi
n. 8 pihviä
750 g jauhelihaa
1/2 korppujauhoja
sipulirouhetta
1 kananmuna
paprika-, chili-, ja bbq-jauhetta
suolaa, pippuria
cheddar viipaleita jauhelihapihvin päälle
Sekoita taikinan aineet keskenään. Paista pieni testipihvi tarkistaaksesi että maut ovat kohdallaan. Jätä taikina sitten hetkeksi makustumaan jääkaappiin.
Muotoile taikinasta haluamasi kokoisia pihvejä ja paista pannulla öljyvoiseoksessa. Tällä kertaa me osasimme tehdä tarpeeksi ohuet pihvit, jolloin ne kypsyvät nopeammin eivätkä täytä sämpylää liian hätäisesti... Kun pihvi on melkein kypsä, laita cheddar-viipale päälle niin että se hieman sulaa.
Chilimajoneesi
1 dl kermaviiliä
1/2 dl majoneesia
reilusti chilijauhoa
Sekoita kaikki ainekset yhteen ja laita jääkaappiin tekeytymään.
Punasipulirelissi
1 punasipuli
valkoviinietikka, sokeri, hunaja
Kuori ja halkaise punasipuli. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Laita sipuli kulhoon ja lorauta valkoviinietikkaa päälle. Lisää hieman sokeria ja hunajaa ja sekoita hyvin. Jätä jääkaappiin mielellään muutamaksi tunniksi ja käy sekoittamassa välillä.
Parsasalaatti
1 nippu vihreää parsaa
noin 8 kirsikkatomaattia
balsamicoa, oliiviöljyä, mustapippuria
Kuori ja keitä parsa. Jäähdytä. Leikkaa parsat kolmeen osaan. Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi ja sekoita parsa ja tomaatit yhteen. Mausta balsamicolla, oliiviöljyllä ja mustapippurilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti