lauantai 9. kesäkuuta 2012

Possunribsejä ja hunajaseesamkastike



Tämä ribsiresepti oli alunperin Tomin keittiö ohjelmassa. Ribsien tekoon menee melko kauan, mutta on kovin vaivatonta, joten täysin sen arvoista. Loppupeleissä liha oli niin kypsää että lähti luista kuin itsestään.

Lisukkeeksi teimme coleslaw-salaattia varhaiskaalista joka sopii mielestäni hyvin. Varhaiskaali on ihanan makeaa, eikä sitä tarvitse itkettää ollenkaan, joten tämäkin oli hyvin vaivatonta.


Possunribsit
2 kylkiriviä ribsejä

Marinadi
2 l lihalientä
3 dl vähäsuolaista soijaa
1 dl sokeria

Kiehauta kaikki marinadin ainekset ja kaada ribsien päälle. Hauduta uunivuossa noin 3 tuntia. Nostele haudutetut ribsit kuivumaan ritilän päälle ja siivilöi haudutusneste. Hauduta liemi puoleen ja aseta sivuun.

Hunaja-seesamkastike
1 dl hunajaa
5 rkl ribsien haudutuslientä
3 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä

Grillaa ribsit ja pyörittele sen jälkeen hunaja-seesamikastikkeessa ja aseta kulhoon. Tarjoa esim. coleslaw-salaatin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti