Sain inspiraation tähän respetiin langoltani. Olimme nimittäin siskoni luona grillaamassa viikonloppuna ja lanko teki tyypillistä Etelä-Afrikkalaista braaita. Braaihin kuuluu usein varrasruoka nimeltä soosatie jota tällä kertaa oli siis menulla. Enpä ollut tästä ennen kuullutkaan ja ihmettelimme miten tätä ei ole tullut aiemmin tehtyä.(Ehkä siksi, että oikeaoppisesti resepti on monipäiväinen kun marinointiaika on niin pitkä.)
Soosatie on periaatteessa lihavarras, mutta eksotiikan siihen tuo se, että marinaadiin kuluu mm. aprikoosia ja currya. Mielenkiintoinen, mutta toimiva yhdistelmä. Vartaisiin pujotetaan myös aprikooseja lihan lomaan.
Jäin miettimään tätä hedelmän ja lihan yhdistelmää kotona, sillä yleensä en sekoita hedelmiä ja lihaa mielelläni, mutta tämä yhdistelmä kyllä toimi. Tutkin siis eri hedelmäruokareseptejän netissä ja niitäpä löytyykin paljon. Tämä rapuresepti on oikeastaan ohjeesta jonka löysin Better Homes & Gardens web -sivustolta.
Tämä on aika kookoksista, joten varovasti sen kanssa jos ei ole kookoksen ystävä. Janne, joka oli aluksi hyvin skeptinen kokeilulleni, oli sitä mieltä että tämä jää aivan ehdottomasti kesäresepteihin ja että oli parasta rapua pitkään aikaan. Että näin.
Aprikoosi-currydippi
2 reilua ruokalusikkaa majoneesia
1 rkl aprikoosihilloa
2 tl curryjauhetta
chilijauhetta
Kookoskatkaravut
n. 10-12 isoa katkarapua
1 kuppi kookoshiutaleita
2 rkl maizenaa
suolaa, sokeria
chilijauhetta
paprikaa
2 kananmunan valkuaista
Aloita dipistä, jotta se ehtii maustua. Sekoita dipin ainekset keskenään kulhossa ja jätä tekeytymään. Käytin itse jotain valmista curry-jauhetta ja lisäilin vielä chiliä ja muuta maistelun ohessa.
Huuhtele katkaravut ja kuivaa talouspaperilla. Mausta suolalla ja chilijauheella. Lisää laakeahkoon astiaan kookos, maizena, suola, sokeri ja vähän chilijauhetta ja paprikaa. Sekoita.
Riko toiseen astiaan 2 kananmunan valkuaista ja sekoita kevyesti.
Dippaa ravut yksi kerrallaan ensin valkuaiseen ja sen jälkeen kookosseokseen, siten että rapu on aivan kookoksen peitossa. Aseta ravut öljytylle leivinpaperille uunipellille.
Paista rapuja uunissa noin 200 asteessa 10 minuuttia. Käännä ravut kerran paistamisen puolessa välissä. Tarjoile dipin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti