sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Sri Lanka - maustesaari!


Palasimme juuri Jannen kanssa Sri Lankasta, jossa vietimme 10 päivää. Ah, kuinka oli ihana loma! Lämpötila oli vähän reilut 30 C ja säät suosivat muutenkin hyvin. Säätietojen mukaan joka päivänä piti sataa, mutta tuo ei juurikaan toteutunut. Paikalliset kertoivatkin ettei säätiedotteisiin juurikaan luoteta.

Majapaikkamme oli Bentota, saaren länsirannalla ja lähin kaupunkimme Aluthgama. Aluthgama oli pienehkö, hyvin lokaali kaupunki, jossa turismi näkyi yllättävän vähän. Samoin oli hiekkaranta kovin hiljainen, vaikka sesonki olikin. Ehkä suurin osa turisteista tykkää mieluummin loikoilla uima-altaalla?

Sri Lankan ruoka oli mausteista, mutta ei niin tulista kuin olimme kuvitelleet. Erilaisia curry-ruokia ja mereneläviä tuli syötyä paljon. Tajusin vasta matkan jälkeen, ettemme syöneet possua tai nautaa kertaakaan koko reissulla.

Matkatuliaisiksi ostimme kilokaupalla teetä ja mausteita.

Hotellimme kalaravintolasta.


Ensimmäinen ateriani Sri Lankalla. Nam!

Aluthgaman lounaskuppila

Tutustuimme punaiseen banaaniin.


Tarjolla myös lobstar. :)Kalakauppa

Vihannestori

Maustekaupan maustemylly.

Maustekaupasta
Snägäri

Ruokakauspasta

Välipala


Torilla
Olutta tuli juotua aika paljon.
Gallen kaupunki
Bentotan ranta

10 kommenttia:

 1. Oijoi.. Herättää pientä kateutta :) 10 päivää Sri Lankassa kuulostaa kyllä hyvältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hotellin wifi toimi huonosti, joten oli ihan oikeaa lomaa. Teki hyvää. :)

   Poista
 2. Näyttää ja kuulostaa kyllä tosi kivalta matkalta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, siellä oli kyllä kaunista. Käytiin myös sisämaassa Kandyssä (ihana kaupungin nimi!) ja tutustuttiin mm. teeviljelmiin.

   Poista
 3. Srilankalainen ystäväni (joka tosin on asunut USA:ssa jo 20 vuotta) kertoo aina kotipihan mangosadoista ja multa valuu kuola kuin kypsän mangon mehu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha! Valitettavasti mangot eivät olleet nyt sesongissa, mutta ananasta ja banaania syötiin runsaasti. Olisin mielelläni ostanut myös duriania, mieheni voimakkaista vastusteluista huolimatta, mutta valitettavasti sekään ei ollut sesongissa... :)

   Poista
 4. Kauniita kuvia ja tunnelmia. :-) Mäkin olen jotenkin pitänyt sikäläistä ruokaa aika tulisena (en ole siis koskaan käynyt), mielenkiintoista kuulla ettei näin ollut.

  PS: Viherrän kateudesta noille äyriäisille...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mereneläviä tuli kyllä syötyä todella paljon. Nam!

   Poista
 5. Näyttääpä saaren antimet herkullisilta! Millainen hintataso siellä oli?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hintataso oli edullinen, mutta vaihtelee toki. Hotellit tyypillisesti veloittavat aika rankalla kädellä, etenkin noista paremmista merenelävistä, ja viineistä. Parhaimmillaan pärjäsimme kuitenkin muutamalla eurolla lokaali ravintoloissa.

   Poista