lauantai 1. syyskuuta 2012

Sobanuudelikeitto


Samalla reissulla kun kävin Helsingin keskustan Stockalla etsimässä ankkaa, ajattelin piipahtaa Tokyokanissa pitkästä aikaa. Omistajat ovat vanhoja tuttujani ja siellä on mukava käydä vaihtamassa kuulumisia. Tällä kertaa omistajat eivät olleet paikalla, mutta ruokatarvikkeita löytyi kuitenkin. Ostin miso-tahnaa, sekä udon- ja soba-nuudeleita.

Edellisen päivän ylijääneestä ankasta saatiin ihana sobanuudelikeitto.

Sobanuudelikeitto 2:lle

100g soba-nuudeleita
ylijäämä ankanpaljoa tms.
2 porkkanaa tikuiksi leikattuna
2 isoa herkkusientä viipaleina
pari kevätsipulin vartta silputtuna
2 rkl miso-tahnaa
2 dl kanalientä
maapähkinä- ja seesamiöljyä
korianteria

Keitä soba-nuudelit ohjeen mukaan. Huuhtele kylmällä vedellä, jaa nuudelit valmiiksi keittokulhojen pohjalle. Laita ankan paloja nuudeleiden päälle.

Paista pähkinäseesamiöljyseoksessa ensin porkkanoita hetki, lisää sitten sipulit ja sienet. Paista vielä minuutti tai pari. Lisää kattilaan kanaliemi ja sen verran vettä että saat liemen kahteen keittokulholliseen. Lisää liemeen 2 rkl miso-tahnaa ja sekoita niin että se sulaa mukaan. Tarkista maku. Kaada liemi kulhoihin ja ripottelle päälle korianteria.

Olipas muuten hyvää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti