sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Aurajuustokohokas


Nyt en oikein tiedä mistä tämäkin ajauts lähti liikkeelle, siis juustokohokas...?? Ehkä se oli vaan yksinkertaisesti se, että emme ole koskaan tehneet juustokohokasta. Huomaan, että viikonloppuna kun on aikaa, tulee tehtyä ihan liikaa kaikenlaista ruokaa, kun se ruoanvalmistus on vaan niin kivaa. Onneksi näin keväällä sitä alkaa viettää aikaa myös ulkona puutarhassa enemmän, eikä vain keittiössä.

No, niin tai näin, juustokohokkaita tehtiin, käytimme aurajuustoa kun sitä kerran oli jääkaapissa. Toimi hyvin. Kohokkaan teko oli myös yllättävän helppoa ja nopeaa - ainoa downside oli, että ne kohokkaat todellakin laskevat välittömästi uunista oton jälkeen.

Tämä ohje on eri kirjoista ja netistä löydettyjen reseptien tulos.

Aurajuustokohokas
2 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
4 kananmunaa
3 dl maitoa
n. 50 g aurajuustoa
suolaa, mustapippuria

Sulata voi kattilassa ja lisää vehnäjauhot. Kiehauta jauhot, mutta älä ruskista. Lisää maito ja sekoita kunnes se kiehahtaa ja seos sakenee.

Erottele munien keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Sekoita keltuaiset yksitellen maitoseokseen. Lisää sekaan aurajusuto ja mausta suolalla ja pippurilla. Käännä valkuaisvaahto varovasti seokseen.

Kaada seos voideltuihin annosvuokiin, jätä noin sentin verran vajaaksi. Kypsennä 150 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Älä avaa uunia paistamisen aikana. Kohokkaat ymmärtääkseni kärsivät tällaisista välitsekeistä.

Tarjoa juustokohokas suoraan uunista. Tosin se ehtinee lässähtää jo matkalla uunistä pöytään... Harmillista. Nämä meidän nimittäin onnistuivat hienosti, olivat ihan kuohkeita ja paisuivat ihan Hulk-kokoihin - hetkeksi.

Helppoa ja hyvää, joskin vähän masentavaa, kuitenkin... En näe, että tekisimme näitä tulevaisuudessa usein.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti