keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Kanaa cashewkastikkeessa


Pähkinät on sydänystävällistä ruokaa, mutta niitä tulee naposteltua harmittavan vähän. Onhan niissä toki kaloreitakin varmaan saman verran kuin suklaassa, mutta ei niitä pahoja kovia rasvoja kuitenkaan ja niissä on myös hyödyllisiä vitamiineja ja kivennäisaineita. Tämän lisäksi niillä saa kastikkeesta kermaisen ja herkullisen!

Tässä on yksi aika vaivaton ja nopea kanaherkku arkeen jota voi myös helposti muunnella kaapista löytyvien ruoka-aineiden mukaan.

Kanaa cashewkastikeessa
400 g kanaa
2 pienehköä sipulia
1 punainen paprika
1 pieni rasia herkkusieniä
2 valkosipulin kynttä
1 pieni pussi cashew-pähkinöitä
2 rkl tomaattipyreetä
1 rkl sultana-rusinoita
1/2 sitruunan mehu
1 rkl jogurttia
pieni purkki kookosmaitoa
2 tl garam masalaa
1 tl chilijauhetta
1 tl kurkumaaa
ripaus kuminaa, jeeraa, five spicea, suolaa, tms
korianteria
öljyä

Leikkaa sipulit neljään osaan ja laita monitoimikoneeseen. Jauha silpuksi. Lisää koneeseen tomaattipyree, cashew-pähkinät, garam masala, kurkuma, valkosipuli, chilijauhe, sitruunamehu, suola ja jogurtti. Jauha seosta kunnes se on tasaista massaa.

Kuumenna öljyä wok-pannussa ja kuullota maustetahnaa keskilämmöllä noin 2 minuuttia. Alenna lämpöä jos tuntuu että tahna alkaa palaa. 

Lisää pannuun kananpalat ja rusinat ja jatka paistamista vielä minuutin tai pari. Lisää sitten lohkotut herkkusienet ja paprika, sekä kookosmaito. Hauduta miedolla lämmöllä 15-20 minuuttia kunnes kana ja vihannekset ovat kypsiä. Maistelin seosta pitkin keittoaikaa ja lisäsin mausteiksi ainakin jeeraa ja kuminaa, sekä five spiceä, ehkä jotain muutakin. Kannattaa tuunata oman maun mukaan.

Ripottele valmiin kastikkeen päälle korianteria. Tarjoile riisin kanssa.


2 kommenttia:

  1. Onpas kivan kuuloinen ja hyvän näköinen ohje!

    Pähkinöitä tulee tosiaan syötyä ihan liian vähän. Minä jotenkin miellän ne kaloripommeiksi, enkä voi syödä niitä muka siitä syystä, vaikka ne olisivat terveellisiäkin. Suklaa sen sijaan menee, kun siinähän ei ole kaloreita. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Juu, mikä siinä on että suklaata menee, mutta sitten pähkinöissä on liika kaloreita. Hih.

      Poista