lauantai 12. heinäkuuta 2014

Halloumia, kesäkurpitsaa ja couscousia

 

Yksi halloumi on kummitellut jääkaapissa jo tovin ja päätin vihdoin viimein syödä sen pois. Pallottelin eri reseptien kanssa pitkään; halloumiburger, halloumipihvit, jne., mutta päädyin sitten tällaiseen couscous-tyyppisen salaattiin, sillä ajattelin että couscous on mitä parhain ruoka siihen että tyhjentää erilaisia purkkeja jääkaapista. Couscous itsekseen on aika mautonta, mutta siitä voi loihtia eri aineksilla maittavan sapuskan.

Halloumia, kesäkurpitsaa ja couscousia
1 halloumi
1 pieni kesäkurpitsa
3 dl couscousia
2 rkl aurinkokuivattua tomaattia
1 paahdettu ja säilötty paprika
2-3 rkl liotettuja rusinoita
cashew pähkinöitä
kupillinen herneitä
pieni kourallinen oliiveja
minttua
oliiviöljyä
sitruunanmehua

Liota halloumia noin 30-60 minuuttia, jotta se ei ole liian suolainen.

Keitä couscous ohjeiden mukaan. Sekoita couscousiin paahdetut cashew-pähkinät, rusinat, tuoreet herneet, pilkottu paprika ja oliivit. Mausta couscous hyvällä oliiviöljyllä ja sitruunan mehulla. Aseta couscous lautaselle.

Paista kesäkurpitsan ja halloumin viipaleita couscousin päälle.

Koristele tuoreilla mintun lehdillä.


2 kommenttia:

  1. Oi kun kuullostaa hyvältä! Aika täydellinen kesäsalaatti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Couscous on siitä kiitollinen ruoka, että sinne voi sekoittaa melkein mitä vaan. Ja halloumi nyt kruunaa minkä tahansa ruoan. :)

      Poista