sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Itse tehty BBQ-kastike ja possun ribsit


Meillä grillataan ja syödään ribsejä vuoden ympäri. Kesällä käytetään isompaa muurattua grilliä ja talvipakkasilla siirrymme pienempään pallogrilliin autokatoksen alle. Eilen oli mahtava keli ja päätimme taas laittaa grillin kuumaksi ja käristää muutamat ribsit illan matsia varten.

Kokeilimme tällä kertaa hieman erilaista reseptiä, sillä käytimme ribseihin itse tehtyä bbq-kastiketta. Kastike ja ribs -ohjeet on pääosin nyysitty Louise Pickfordin Grilliruoat, Kesäherkkuja moneen makuun kirjasta. Projekti alkoi jo heti aamulla, sillä ribsejä liotetaan viinietikassa, sekä annetaan maustua mausteseoksessa monta tuntia.

Seesaminsiemenillä ja chilillä viimeistellyt ribsit olivat succee.

Oma bbq-kastike oli helppo tehdä ja erittäin maukas

BBQ-kastike
2 dl paseerattua tomaattia
1 dl vaahterasiirappia
1/2 dl ketsuppia
1/2 punaviinietikkaa
4 rkl worcesterkastiketta
1 rkl dijon-sinapia
1 aurinkokuivattu ñora-chili
2 valkosipulin kynttä
suolaa ja pippuria

Aloita liottamalla ñora-chili. Ñoran sijaan voi myös hyvin käyttää mitä muuta tahansa chiliä, myös tuore käy. Ñora-chili ei ole kovin tulinen ja sopii mielestäni hyvin bbq-kastikkeeseen.

Mittaa kaikki ainekset kattilaan, mukaan lukien hienonnettu valkosipuli ja pehmentynyt chili. Kuumenna kiehuvaksi ja anna sitten kiehua hiljalleen noin 10-15 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

Anna kastikkeen jäähtyä hetki ja blendaa sitten monitoimikoneessa. Tarkista maku ja kaada seos ilmatiiviseen astiaan.


Possun ribsit
4 kpl possun baby ribsejä
3 dl valkoviinietikkaa
2 rkl fariinisokeria
1 rkl suolaa
1 rkl savupaprikaa
2 tl ruohittua mustapippuria
2 tl sipulijauhetta
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl cayennepippuria
1,5 dl bbq-kastiketta
1 punainen chili
seesaminsiemeniä
sipulinvartta koristeeksi

Huuhtele ribsit kylmällä vedellä ja kuivaa sitten talouspaperilla. Laita kyljet vuokaan, lisää viinietikka ja anna liota ainakin 4 tuntia. Huuhtele kyljet sitten taas kylmällä vedellä ja kuivaa talouspaperilla.

Mittaa sokeri, suola, paprika, sipulijauheet ja cayennepippuri kulhossa ja sekoita hyvin. Hiero seos ribseihin anna ribsien taas maustua muutama tunti jääkaapissa.

Kuumenna grilli ja grillaa ribsejä noin 20 minuuttia per puoli tai kunnes ne ovat kypsiä. Sivele ribsejä grillauksen yhteydessä bbq-kastikkeella.

Ripottele valmiiden ribsien päälle paahdettuja seesaminsiemeniä, sipulin vartta ja tuoretta punaista chiliä.

Tarjoile esim. coleslawn kanssa.

4 kommenttia:

  1. Onpas kyllä hyvännäköistä settiä, nämä menisivät varmasti hyvin kaupaksi myös meillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ribsit on yleensä aika takuuvarmaa sapuskaa. :)

      Poista
  2. Näin marinadikäännynnäisenä tämä vaikuttaa erittäin kiinnostavalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oma bbq-kastike tai marinadi on aina hyvää. Ainakin tietää mitä siellä on!

      Poista