keskiviikko 13. elokuuta 2014

Täytetyt jalapenotHöh. Tuli tosi huonot kuvat. Taas. MUTTA, nämä ovat herkullisia, lupaan sen!

Friteeratut ja täytetyt jalapenot (jalapeno poppers) ovat yksi suosikki texmex alkupaloistani. Pitkään olen harkinnut että niitä voisi varmaan tehdä itsekin, mutta laiskuus aina yllättää. Päätin aloittaa helpommalla; halkaistuilla ja täytetyillä jalopenoilla uunissa kypsytettynä. Nämä tulee nopeasti ja helposti, eikä tarvitse häsläillä taikinan ja friteerauksen kanssa.

Olen tehnyt näitä nyt muutamaan otteeseen ja näiden hyvä puoli on myös se, että täytteeseen voi laittaa lähes mitä tahansa (kunhan siinä on cheddaria!).

Täytetyt jalapenot
10 jalapenoa
1/2 sipuli
1/4 paprika
1 pieni purkki tuorejuustoa
pieni kourallinen saksanpähkinää
cheddar-juustoa
öljyä paistamiseen

Halkaise ja siisti jalapenot. Hienonna sipuli ja paprika pieneksi ja kuullota hetki pannulla öljyssä. Sekoita jäähtynyt sipulipaprikamassa tuorejuuston kanssa. Itse lisäsin täytteeseen vielä hienonnettua saksanpähkinää, kun sitä nyt sattui olemaan. Se antoi ihan kivan maun ja tekstuurin.Täytä jalapenot täytteellä ja ripota lopuksi päälle raastettua cheddar-juustoa.

Paista noin 200-asteisessa uunissa noin 5-10 minuuttia, kunnes cheddar-juusto on sulanut ja jalapenot ovat kauniin ruskeita.

Tarjoile lämpimänä.


2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Laitoin kerran myös täytteeseen silputtua jalapenoa. Ei olis tarvinnut! Tuli aika hottista kamaa!

      Poista