lauantai 17. tammikuuta 2015

Koftaa pita-leivässä


Takana on ensimmäinen kokonainen työviikko pitkään aikaan. Viikko meni nopeasti, mutta perjantai-iltana oli kuitenkin aika väsynyt olo ja ruoanlaitosta piti tehdä helppoa ja nopeaa. Pakastimesta löytyi karitsan jauhelihaa ja päätimme tehdä kofta-tyyppisiä lihapullia. Emme keksinyt mitään järkevää lisukkeeksi, joten päädyimme helppouden nimissä kaupan valmiiseen pitaleipään. Pitaleipä olikin hyvä ratkaisu, sillä leipään sai helposti sujautettua kaikkea muutakin jämäkamaan; fetaa, tomaattia, avocadoa...

Kofta-resepti mukailee Yotam Ottolenghin Jerusalem kirjan kofta reseptiä.

Kofta
n. 12 kofta-palloa
n. 500 g karitsan jauhelihaa
1/4 pientä sipulia hienonnettuna
pieni kourallinen pinjansiemeniä paahdettuna ja hienonnettuna
pieni kourallinen persiljaa hienonnettuna
1 punainen chili hienonnettuna
reippaasti ras el hanout mausteseosta
suolaa, pippuria
öljyä paistamiseen

Pita-leivän täytteeksi
chili-majoneesia
tomaattia
avocadoa
fetaa
tuoretta korianteria

Sekoita koftan ainekset keskenään ja anna massan tekeytyä hetki. Muotoile sitten lihasta pitkähkön muotisia palleroita ja paista ne öljyssä paistinpanussa kypsiksi.

Kypsennä pita-leivät ohjeen mukaan ja avaa ne taskuiksi. Täytä leivät kofta-pullilla ja muilla haluamallasi täytteillä. Me käytimme mm. chilmajoneesia, tomaattia, fetaa ja avocadoa, sekä tuoretta korianteria.

Street-foodin hengessä tarjoilin pita-leivät leivinpaperista muotoilluista taskuista.

2 kommenttia:

  1. Ai vitsit tää kuulostaa hyvälle, Ottolenghi ei kyllä petä koskaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanos muuta. Tekisi niin mieli kirjakauppaan ja ostaa muitakin Ottolenghin kirjoja!

      Poista