tiistai 13. tammikuuta 2015

Scampi-chorizopasta

 

Tuntuu siltä, että pakastin on aina täynnä. Osasyy on siinä, että vaikka kuinka olisi kauppalista kauppaan mennessä, sitä jotenkin aina innostuu eri raaka-aineista ja loppupeleissä ruokaa tulee ostettua likaa. Osa päätyy vääjäämättä pakastimeen.

En välitä suuremmin uuden vuoden lupauksista, mutta kova aikeeni kuitenkin tänä vuonna on se, että käytän enemmän raaka-aineita pakastimen uumenista ja ostan ruokaa hieman harkitummin kaupassa. Katsotaan kuinka kauan tätä kestää...

Pakastimeen kurkattuani sunnuntaiaamuna löysin mm. chorizo-makkaraa ja scampeja. Muistelin että ne ovat ihan kelpo yhdistelmä ja niistä saisi varmaan hyvän pastan. Tuumasta toimeen.

Scampi-chorizopasta
2-3 chorizo-makkaraa
n. 6 scampia
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 pieni keltainen paprika
1 punainen chili
2 tomaattia
1 rkl tomaattipyrettä
savupaprikaa
suolaa, pippuria
oliiviöljyä
basilikaa
pastaa kahdelle, esim. fusilli-pastaa

Keitä pasta ohjeen mukaan. Pastan kiehuessa paloittele sipuli, valkosipuli, chili, paprika ja makkara. Kuumenna oliiviöljyä isossa paistinpannussa tai -kasarissa ja lisää siihen sipulit, chorizo ja paprika. Paista hetki. Lisää sitten lohkottu tomaatti ja tomaattipyre ja jatka kypsentämistä. Lisää lopuksi scampit ja kypsennä kypsiksi. Mausta suolalla, pippurilla ja paprikalla. Itse lisäsin myös chiliä, sillä tuore chili ei ollut tällä kertaa kovin tujua. Jos kastike on liian paksua, lisää siihen vähän pastan keitinvettä.

Kun pasta on valmis, siivilöi se ja kaada kastikkeen joukkoon. Sekoita kastikkeen joukkoon tuoretta basilikaa ja tarjoile.

Tämä ei suinkaan ollut pastan aatelia, mutta kelpo iltapala - ja olin oikein tyytyväinen siihen, että kastikkeeseen upotettiin kaikkea sitä mitä tarjolla sattui olemaan. Joka päivä ei tarvitse käydä kaupassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti