tiistai 24. heinäkuuta 2012

Paistettu riisi



Tähteistä saa usein hyvää ruokaa; etenkin jos kaapista löytyy eilistä riisiä. Paistetun riisin mahdollisuudet ovat niin monet. Aasian maissa tämä on erittäin yleinen lisuke tai ateria kokonaisuudessaan ja tyylit vaihtelevat kovasti.

Meidän tämänkertainen paistettu riisi ei kyllä seuraa mitään 'oikeaa' reseptiä vaan on sattuma kaapin löydöistä. Tekotapakaan ei nyt mennyt kuin keittokirjoissa, mutta makua se ei haitannut.


Paistettu riisi

n. 4 kuppia keitettyä riisiä
pala purjoa
1 sellerin varsi
2 rkl sambal oelek chilitahnaa
2 valkosipulin kynttä
2 pientä keitettyä porkkanaa kuutioina
1 pieni pussi katkarapuja
1 pussi pakasteherneitä
2 kanamunaa haarukalla rikki vatkattuna
persiljaa, korianteria
soijaa

Silppua purjo ja selleri monitoimikoneessa tahnaksi ja lisää siihen sambal oelek. Paista tahnaa wokissa hetki ja lisää sitten riisi. Riisin pitää muuten olla edellispäiväistä - tuore keitetty riisi tuppaa puuroutumaan liikaa. Riisin saa myös paistaa aika kovalla kuumuudella. Kun riisi on paistunut 2-4 minuuttia, tee wokin pohjalle paljas kohta ja kaada siihen munaseos. Sekoita pikkuhiljaa riisiin kunnes kypsää. Lisää sitten soija, porkkanat, katkaravut, herneet lopuksi yrtit.

Ja ruoka valmis!

Ruoanlaittoon ei varmaan mennyt varttia kauempaa. Lapsiperheiden kannattaakin mielestäni keittää aina ekstra riisiä, josta saa seuraavana päivänä hyvän ja nopean aterian.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti