perjantai 27. heinäkuuta 2012

Kesäkurpitsaa ja pastaa



Kesäkurpitsa on yksi lempi vihanneksiamme. Se on hyvää padoissa, curreissa, grillattuna, jne. Olemme monesti miettinyt myös kesäkurpitsasipsien tekoa, mutta vielä emme ole tähän ryhtyneet. Tällä kertaa aikomus oli tehdä italialaistyyppistä pastaa kesäkurpitsan kanssa ja mielestäni onnistuimme hyvin.

2-3 annosta

1 kesäkurpitsa
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 punainen chili
2-3 rkl oliiviöljyä
persiljaa
parmesaania
suolaa ja mustapippuria myllystä
esim. tagliatellepastaa

Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Ota chilistä siemenet ja silppua pieneksi. Kuumenna öljy wok-pannussa ja laita ainekset paistumaan. Lisää myllystä suolaa ja mustapippuria. Lisää persilja.

Yhdistä keitetty pasta kesäkurpitsaseoksen kanssa. Lisää mukaan myös pari kauhallista pastan keitinvettä - se edesauttaa että pastasta tulee mehevää.

Raasta lopuksi päälle parmesania ja tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti