keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Kaneliset lammaskebakot



Helsingin Sanomissa oli välipäivinä ihana ruokaosio mezestä. Inspiroiduimme siitä tekemään lammaskebakoita, kun olimme juuri saaneet puolikkaan karitsan. Nämä onnistuivat erinomaisesti ja oli herkullinen iltapala. Kuva ei tee oikeutta...

Pinjansiement olivat hyvä lisäys - en olisi itse keksinyt. Ne toivat ihanaa purutuntumaa kebakoihin.

n. 15 kpl

1 iso sipuli
4 valkosipulin kynttä
450 g karitsan jauhelihaa
1 rkl jauhettua kanelia
2 munaa
2 viipaletta kuivahtanutta leipää raastettuna
2 rkl ketsuppia
kourallinen murskattuja pinjansiemeniä
2 tl chilijauhetta
2 tl paprikajauhetta
2 tl ras el hanout mausteseosta
2 tl suolaa
mustapippuria
hienonnettua rosmariinia
hienonnettua korianteria

Yhdistä kulhossa jauheliha, silputtu sipuli, murskattu valkosipuli ja kaneli.. Vatkaa kaksi munaa ja raasta leipä. Lisää jauhelihaseokseen kaikki muut aineet ja sekoita huolellisesti.

Muovaa käsillä taikinasta kebabit ja kieritä kevyesti vehnäjauhoissa.

Paista kebabit pannulla reilussa öljyssä tasaisen ruskeiksi.

Tarjoile esim. tzatzikin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti