tiistai 1. tammikuuta 2013

Linssimuhennos


Muistelimme keväistä Malesian matkaa ja hotellimme ihanaa aamupalapöytää. Aamulla oli aina tarjolla mm. linssimuhennosta ja intialaista leipää. Voi että se oli hyvää.


Tässä oma versiomme linssimuhennoksesta. Sopii ruoaksi sellaisenaan tai vaikka lisukkeeksi naan leivän tai lihan kanssa. Ja vaikka aamupalaksi.

n. 2 dl punaisia linssejä
2 tomaattia
1 salottisipuli
1 vihreä chili
2 valkosipulinkynttä
inkiväärijauhetta
reippaasti tuoretta korianteria
vettä

Mausteseos:
korianterin siemeniä
sinapinsiemeniä
jeeran siemeniä
sechuanin pippureita

Paahda mausteseoksen aineet pannulla ja jauha ne sitten morttelissa jauheeksi.

Paista pieneksi silputtu sipuli, valkosipulinkynnet ja chili öljyssä kattilassa. Lisää noin teelusikallinen inkiväärijauhetta. Lisää huudellut linssit kattilaan. Lisää vettä. Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioksi ja lisää seokseen. Mausta linssit mausteseoksella ja anna kiehua hiljalleen 50-60 minuuttia.

En nyt tietenkään seurannut mitään määriä, joten siitä vain soveltamaan oman maun mukaan. Tämä sopii myös muuten hyvin keitoksi - enemmän vettä vaan peliin. Nam.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti